aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΚωστάκη, άλλο Κύπρος κι άλλο Ελλάδα!

Κωστάκη, άλλο Κύπρος κι άλλο Ελλάδα!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έχει συνειδητοποιήσει τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ξέρει τη δουλειά ο πρόεδρος της ΚΟΠ, λόγω της πολυετούς εμπειρίας του, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβάλει τους… κανόνες του σε έναν χώρο στον οποίο δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κερδίσει πόντους σε τεχνοκρατικό επίπεδο, αλλά η καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου περιλαμβάνει πολλές παγίδες και ιδιαίτερα επικίνδυνες διαδρομές.

Γι’ αυτό κι έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα σχετικά δημοσιεύματα. Για παράδειγμα, ο Κώστας Καίσσαρης, έγραφε προχθές στο ελλαδικό «Goal»: «Άστραψε και βρόντηξε από του βήματος της Βουλής ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής: “Η παράγκα δεν κατέθετε τα όπλα… Σήμερα βάζουμε τέλος σ’ ένα σύστημα απόλυτης διαφθοράς και σήψης που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Ευχαριστώ τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ο οποίος λειτούργησε με βάση το πατριωτικό καθήκον, ως Έλληνας”. Παρά το γεγονός ότι ο ακάματος υπουργός ξέχασε να ευχαριστήσει και το μωράκι που ανακουφίζει, ξεκουράζει και εμπνέει τον κουμπάρο Κουτσοκούμνη, ο πολιτικός του λόγος συντάραξε καρδιές, έσπασε κόκαλα και ράγισε τα μάρμαρα της αίθουσας του κοινοβουλίου».

Την Πέμπτη το βράδυ ο Κοντονής έβαλε τέλος στο «σύστημα απόλυτης διαφθοράς και σήψης που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αλλά την Παρασκευή το βράδυ ψαλλιδίστηκαν τα… φτερά του Κουτσοκούμνη. Κι αυτό διότι η «Καμόρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου απείλησε τα ξημερώματα τον Γιάννη Τσαχειλίδη και ουσιαστικά οδήγησε σε παραίτηση τόσο τον ίδιο όσο και τους Γιώργο Μπίκα και Δημήτρη Καλύβα!

Ο Μπίκας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξομάλυνσης Γιάννη Δρόσο ότι η παραίτηση των τριών μελών της ΚΕΔ είναι οριστική και αμετάκλητη. Κι όπως έγραφε χθες ο Βασίλης Βέργης, ήταν μία απολύτως φυσιολογική εξέλιξη, αφού «οι άνθρωποι αποδέχθηκαν την πρόταση της FIFA για να κάνουν δουλειά και να “καθαρίσουν” τον χώρο της διαιτησίας, όχι για να απειλούνται οι ζωές και οι οικογένειές τους από τον υπόκοσμο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο ποδόσφαιρο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης να προχωρήσει σε επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή. Κι αυτό διότι είναι απίθανο κάποιος Έλληνας να δεχθεί να κάνει τον «κασκαντέρ» και να απειλείται η ζωή του. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ. Εξού και η χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook: «Το μωράκι ερωτά. Είναι ασφαλές να έρθω Ελλάδα; Την ενδιαφέρει η απάντηση… Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι, φίλοι και φίλες. Εμείς αύριο θα πάμε παραλία».

Κάποιος να ενημερώσει τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι κυπριακό. Κυρίως διότι στην Ελλάδα δεν αστειεύονται. Στην Κύπρο, μπορεί να ακούει ολόχρονα τα εξ αμάξης, αλλά εκλέγεται στην προεδρία της ΚΟΠ άνευ ανθυποψηφίου! Στην Ελλάδα μπορεί να χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιρικών παραγόντων για ένα… πλάγιο άουτ.

Στην Κύπρο, ο Βασίλης Δημητρίου, ο Χρίστος Νικολαΐδης κι ο Δημήτρης Μασιάς, μπορεί να κάνουν χίλια λάθη, να αλλοιώνουν αποτελέσματα και τη βαθμολογία, αλλά ορίζονται να σφυρίξουν ντέρμπι την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Στην Ελλάδα, ακόμη κι ο διαιτητής που θα ευνοήσει τον Ολυμπιακό θα τον φάει η μαρμάγκα και το δηλητήριό της θα τον κρατήσει πολλούς μήνες μακριά από τα γήπεδα. Αφήστε που δεν θα κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ