aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚόσοβο – Κύπρος 5-1: Σφαλιάρα προσγείωσης στα μπαράζ παραμονής (vid)

Κόσοβο – Κύπρος 5-1: Σφαλιάρα προσγείωσης στα μπαράζ παραμονής (vid)

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η Κύπρος στο «Φαντίλ Βόκρι». Η Εθνική ομάδα δέχθηκε βαριά ήττα με 1-5 από το Κόσοβο και τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών. Έτσι, τον Μάρτη του 2024, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα παίξει μπαράζ παραμονής με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, το οποίο ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων ως η χειρότερη από τις τέσσερις τελευταίες των ομίλων της Γ’ Κατηγορίας. Οι αγώνες μπαράζ, μεταξύ των τεσσάρων ουραγών της Γ’ κατηγορίας θα διεξαχθούν μεταξύ 21 και 26 Μαρτίου 2024.

Τα χαμόγελα από τη νίκη επί της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο και ο ενθουσιασμός που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εξαφανίστηκαν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα στο Κόσοβο. Η Κύπρος παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Κοσόβου και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα. Μεμονωμένα θετικά αποτελέσματα κατά καιρούς κατέγραψε και στο παρελθόν η Κύπρος, όμως ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην απόδοση και η αποφυγή αποτελεσμάτων και εμφανίσεων όπως αυτή στο Κόσοβο.

Μουσλίγια (22′), Ρουντάνι (45+2′), Ρασανί (47′) και Μουρίκι (52′, 84′) πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ για την Κύπρο μείωσε προσωρινά σε 1-4 ο Βαλέντίν Ρομπέρζ στο 81’. Ο Γάλλος αμυντικός σκόραρε στη δεύτερη του συμμετοχή με τη φανέλα της Κύπρου, αλλά δεν μπόρεσε να το χαρεί όπως θα ήθελε. Προωθήθηκε σε κόρνερ και με δυνατό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ελλάδα κέρδισε με 3-1 τη Β. Ιρλανδία και με 15 βαθμούς τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Το ματς

Το σκορ του αγώνα (2-0) αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η Κύπρος απείλησε στο 1′ με τον Λοΐζου και ακολούθως εξαφανίστηκε επιθετικά από το παιχνίδι, με εξαίρεση μια προϋπόθεση ευκαιρίας και πάλι με τον εξτρέμ της Ομόνοιας στο 32′. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν 10 τελικές προσπάθειες (πέντε στον στόχο), έναντι δύο της Κύπρου (μία στον στόχο) και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλλον δικαίως διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς για φάουλ του Μουρίκι στον Κατελάρη στη φάση του πρώτου τέρματος. Ο Κύπριος στόπερ απομάκρυνε την μπάλα, ο αντίπαλος τον έσπρωξε και στην εξέλιξη της φάσης ο Μουσλίγια πέτυχε το 1-0 στο 22’.

Με δεύτερο γκολ μετουσίωσε την υπεροχή του έναντι της Κύπρου στο πρώτο ημίχρονο το Κόσοβο. Ο Ρουντάνι, πήρε την ασίστ από τον Μουρίκι και αφού άδειασε τον Κατελάρη, με ψύχραιμο πλασέ στο 45+2’ νίκησε τον Παναγή και παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, δηλαδή με γκολ του Κοσόβου, έτσι άρχισε και το δεύτερο και μάλιστα με δύο τέρματα σε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο για την Κύπρο. Στο 47’ οι γηπεδούχοι παραβίασαν για τρίτη φορά την εστία του Παναγή. Αφού έκρυψαν την μπάλα με γρήγορες εναλλαγές, ο Μουρίκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, και στην επαναφορά της μπάλας ο Ρασανί έστειλε την μάλα στα δίχτυα. Στο 52’ ήταν η σειρά του Μουρίκι να σκοράρει. Έπειτα από ωραία ασίστ του Μουσλίγια, ο φορ του Κοσόβου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που τα είχε χαμένα και έδειχνε να καταρρέει.

Ο Ρομπέρζ στο 81’ πέτυχε το γκολ της τιμής και στη δεύτερη παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος χρήστηκε σκόρερ, όμως η τελευταία λέξη ανήκε στους γηπεδούχους με τον Μουρίκι να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 5-1 στο 84’.

H βαθμολογία του ομίλου

Untitled 2

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Ουϊκάνι, Χαντεργκιονάι, Ραχμάνι (64′ Ντρέσεβιτς), Κριεζίου, Ρουντάνι, Μουσλίγια, Φαζίλι, Τσέλινα, Ρασανί (64′ Μπιτίκι), Ζένελι (81′ Ρατσίτσα), Μουρίκι.

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ν. Ιωάννου, Λοΐζου (46′ Χριστοφή), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου (46′ X. Xαραλάμπους), Τζιωνής (59′ Παπουλής), Κάστανος. (59′ Γκόγκιτς) Σωτηρίου (72′ Κακουλλής).

Σκόρερ: Μουσλίγια 22′, Ρουντάνι 45+2′, Ρασανί 47′, Μουρίκι 52′, 84′ / Ρομπέρζ 81′

Κίτρινες: Μπιτίκι / Αρτυματάς.

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Κρίστο Τόουερ (Εσθονία)

Βοηθοί: Σίλβερ Κόιβ, Στεν Κλάσεν (Εσθονία)

Τέταρτος: Γιούρι Φρίσερ (Εσθονία)

VAR: Τζιανλούκα Αουρελιάνο (Ιταλία)

AVAR: Ντάριο Τσεκόνι (Ιταλία)

ΤΟ LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

1′ Μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο να ανοίξει το σκορ με το καλημέρα στο ματς. Σέντρα του Νικόλα Ιωάννου από τα αριστερά, ο Λοΐζου βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ ο Ουϊκάνι είπε “όχι”.

5′ Πατάει καλά στα πρώτα λεπτά η Εθνική Κύπρου. Αμύνεται μαζικά όταν έχουν την μπάλα οι γηπεδούχοι, αλλά με ταχύτητα προσπαθεί να γίνει απειλητική μόλις οι διεθνείς αποκτήσουν την κατοχή.

9′ Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη από το Κόσοβο στην περιοχή του Παναγή, Ζένελι και Μουρίκι έκαναν το ένα – δύο, αλλά το τελείωμα του πρώτου δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε έξω.

13′ Kεφαλιά του Μουρίκι, υπό την πίεση του Κατελάρη, η μπάλα έξω. Προηγήθηκε καθαρό φάουλ στον Πιέρο Σωτηρίου, στην αρχή της φάσης, αλλά δεν καταλογίστηκε.

15′ Σουτ του Μουσλίγια εκτός περιοχής, η μπάλα έξω.

– Ευχάριστα νέα από τη Ριζούπολη, η Ελλάδα προηγείται 1-0 της Β. Ιρλανδίας με τέρμα του Πέλκα στο 14′. Με νίκη της Ελλάδας, αρκεί η ισοπαλία στην Κύπρο για να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο.

– Άμεση απάντηση από την Β. Ιρλανδία στο άλλο ματς του ομίλου. Στο 18′ τεράστια τρύπα στο κέντρο της άμυνας της Ελλάδας, ο Λέιβερι εκτελεί τον Βλαχοδήμο από τη μικρή περιοχή για το 1-1.

20′ Το Κόσοβο ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, η Κύπρος δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα ή να βγει οργανωμένα στην κόντρα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανανεώνουν συνεχώς την κατοχή της μπάλας.

22′ ΓΚΟΛ για τον Κόσοβο με τον Μουσλίγια. Σέντρα από δεξιά, ο Κατελάρης απομάκρυνε με κεφαλιά, όμως ο Μουσλίγια με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγή για το 1-0. Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Κατελάρη από τον Μουρίκι οι Κύπριοι διεθνείς και από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Υπήρξε σπρώξιμο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις επαναληπτικές προβολές, όμως ο διαιτητής και το VAR έκριναν ότι δεν έγινε επιθετικό φάουλ.

28′ 68%-32% η κατοχή της μπάλας.

29′ Ατομική προσπάθεια του Ζένελι, η τελική προσπάθεια δεν ήταν καλή.

30′ Καταλυτική άμυνα του Στέλιου Ανδρέου στον Ζένελι. Πέντε τελικές για τους γηπεδούχους, μια για την Κύπρο.

33′ Βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση η Κύπρος μετά από αρκετή ώρα, ο Κάστανος “κουβάλησε” την μπάλα, πάσαρε στον Λοΐζου, όμως το σουτ του εξτρέμ της Ομόνοιας κόντραρε σε πόδια αμυντικού.

37′ Διπλή ευκαιρία για το Κόσοβο, ο Ρασάνι από δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον αμαρκάριστο Μουρίκι ο Κατελάρης έδιωξε σε πρώτο χρόνο και ακολούθως ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε δεύτερη προσπάθεια με τον Παναγή να αποκρούει σε κόρνερ.

38′ Φωνές από τον Τιμούρ Κετσπάγια στους διεθνείς να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο, αφού η Κύπρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

40′ O Παναγή αποκρούει ωραία την μπάλα στην καρφωτή κεφαλιά του Μουρίκι, ο οποίος μοιάζει ανίκητος στον αέρα.

45+2′ ΓΚΟΛ για το Κόσοβο, 2-0 με σκόρερ τον Ρουντάνι. Πήρε την πάσα από τον Μουρίκι, άδειασε τον Κατελάρη και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ο μέσος της Γιουνγκ Μπόις.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Το σκορ του αγώνα (2-0) αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η Κύπρος απείλησε στο 1′ με τον Λοΐζου και ακολούθως εξαφανίστηκε επιθετικά από το παιχνίδι, με εξαίρεση μια προϋπόθεση ευκαιρίας και πάλι με τον εξτρέμ της Ομόνοιας στο 32′. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν 10 τελικές προσπάθειες (πέντε στον στόχο), έναντι δύο της Κύπρου (μία στον στόχο) και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλλον δικαίως διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς για φάουλ του Μουρίκι στον Κατελάρη στη φάση του πρώτου τέρματος. Έγινε βουνό η προσπάθεια της Κύπρου με το γκολ του Ρουντάνι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ ΓΚΟΛ για το Κόσοβο με τον Ρασανί, 3-0! Έκρυψαν την μπάλα οι γηπεδούχοι, ο Μουρίκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, και στην επαναφορά της μπάλας ο Ρασανί έστειλε την μάλα στα δίχτυα.

49′ Σουτ του Κάστανου, αδύναμο, ο Ουϊκάνι απέκρουσε με ευκολία.

52’΄ΓΚΟΛ για το Κόσοβο, 4-0 με τον Μουρίκι! Ωραία ασίστ του Μουσλίγια, ο φορ του Κοσόβου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εφιάλτης για την Κύπρο, κάνουν ότι θέλουν οι γηπεδούχοι.

57′ Ο Ρασάνι αγγίζει το πέμπτο γκολ, η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παναγή. Η Κύπρος τα έχει χαμένα και κάθε επίθεση του Κοσόβου “μυρίζει” γκολ.

58′ Ο Μουρίκι σουτάρει η μπάλα έξω.

67′ Ο Αρτυματάς έκανε κοντρόλ με το στήθος εκτός περιοχής, το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

73′ Ωραίο μακρινό σουτ του Μουσλίγια, ο Παναγή εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

80′ Η Κύπρος δεν αποφεύγει την τελευταία θέση του ομίλου και ξανά τα μπαράζ παραμονής στην Γ΄Κατηγορία. Αντίπαλος το Γιβραλτάρ τον Μάρτη του 2024.

81′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο, μειώνει σε 4-1 με τον Ρομπέρζ! Ο Γάλλος αμυντικός σκοράρει στη δεύτερη του συμμετοχή με τη φανέλα της Κύπρου. Προωθήθηκε σε κόρνερ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

84′ ΓΚΟΛ για το Κόσοβο, 5-1 με δεύτερο γκολ του Μουρίκι, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Κύπρου και με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Παναγή.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ