aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ: Βάζει τέλος στις διπλές ιδιότητες και στο... κρυφτούλι

ΚΟΠ: Βάζει τέλος στις διπλές ιδιότητες και στο… κρυφτούλι

Πόσες φορές ακούσαμε πως δεν γίνεται ένας πρόεδρος/παράγοντας ενός σωματείου, ένας ποδοσφαιριστής/προπονητής, ένας διαιτητής/παρατηρητής να έχει κι άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο; Άπειρες, ωστόσο πολλοί από αυτούς κατάφερναν να κρύβουν τη δεύτερή τους ιδιότητα πίσω από συγγενικά τους πρόσωπα, με αποτέλεσμα να καλύπτονται από τους κανονισμούς της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Αποφάσεις ΚΟΠ: Διαγραφή Κωνσταντίνου, οδηγία σε νομικούς για Μασιά

Η Ομοσπονδία, όμως, φαίνεται αποφασισμένη να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο μας και να βάλει επιτέλους ένα τέλος. «Δόθηκαν οδηγίες προς το Γενικό Διευθυντή και το Νομικό Τμήμα της Ομοσπονδίας όπως, ενισχύσουν τους κανονισμούς της ΚΟΠ που καθορίζουν, ποια άτομα δικαιούνται να έχουν αθλητική ποδοσφαιρική ιδιότητα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές κλπ), σε σχέση και με τις υπόλοιπες επαγγελματικές τους δραστηριότητες», τονίζεται σε ανακοίνωσή που αφορά στη λήψη αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Στο «μικροσκόπιο» κι άλλα ματς, «παρέλαση» στην Αστυνομία για ανακρίσεις

Αν και δεν διευκρινίζεται τι μέτρα θα παρθούν, φωτογραφίζεται πως, στα άτομα που έχουν συγγενείς Α’ βαθμού με επαγγελματικές δραστηριότητες (π.χ. γραφείο μάνατζερ, πρακτορεία στοιχημάτων κ.α.) που έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο θα υπάρξει απαγόρευση ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο υπό οποιαδήποτε αθλητική ποδοσφαιρική ιδιότητα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές κλπ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ