aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚοίτα τι έκανες VAR στην Κύπρο

Κοίτα τι έκανες VAR στην Κύπρο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το VAR ήρθε στην ποδοσφαιρική ζωή μας τις απερχόμενες τρεις αγωνιστικές και η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι καλή αφορμή για απολογισμό. Το Goal.com.cy κατέγραψε εννιά καθοριστικές παρεμβάσεις μέσω του Video Assistant Referee, από τις οποίες οι πλείστες ήταν σωστές, ωστόσο υπήρξαν και εκείνες που ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Δείγμα του ότι η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να αποφέρει καλύτερες ημέρες, εντούτοις όχι σε απόλυτο βαθμό. Βεβαίως, πρόκειται μόνο για τρεις αγωνιστικές και ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις αλλαγές που θα φέρει στο κυπριακό ποδόσφαιρο θα εξαχθούν σε βάθος μεγαλύτερου χρόνου.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ομόνοια-Πάφος FC 2-1

1) Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, που στο 90’+3 ενώ καταλόγισε φάουλ του Λέσγιακς στον Μέρφι αφού σήκωσε ψηλά στο πρόσωπο του αντιπάλου το πόδι του, ανακάλεσε την απόφασή του. Πήγε στο VAR, είδε τη φάση και επέστρεψε δίνοντας «ελεύθερο», ακυρώνοντας και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Ομόνοιας. Μια φάση που φάνηκε να γίνεται εντός περιοχής. O Λέσγιακς φάνηκε να βρίσκει πρώτος την μπάλα και θα έπρεπε να δώσει έμμεσο.

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα 1-0

2) Η ΑΕΚ σκόραρε στο 39’ με τον Ματία Σπόλιαριτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά μέσω του VAR για φάουλ που προηγήθηκε του σουτ.

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ανόρθωση-Πάφος FC 1-0

3) Στο 51ο λεπτό, χρειάστηκε η χρήση του VAR. Ο διαιτητής Νικολάου σφύριξε πέναλτι για την Ανόρθωση για ανατροπή του Κβιλιτάια από τον Αραγιούρι, όμως ο VAR Νικόλας Νεοκλέους ενημέρωσε τον ρεφ πως ο Γεωργιανός ήταν σε θέση οφσάιντ και η απόφαση ορθώς ανατράπηκε.

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ 1-1

4) Ο Θεουλή απέβαλε τον Ράσο με απευθείας κόκκινη μέσω του VAR, απόφαση που έφερε την έντονη αντίδραση των γαλαζοκιτρίνων, αφού ο διαιτητής αρχικά δεν είχε υποδείξει καν φάουλ. Μια δύσκολη φάση, στην οποία ο Θεουλή βλέποντας το VAR έκρινε ότι ήταν επικίνδυνο παίξιμο από τον αμυντικό της ΑΕΛ. Σύμφωνα με τους «ειδικούς» πάντως, η κόκκινη ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά και θα ήταν πιο καλυμμένος ο διαιτητής αν έδειχνε κίτρινη.

Καρμιώτισσα-Ομόνοια 1-5

5) Ήταν παιχνίδι που άρχισε πολύ δυνατά, με φάση πέναλτι που υποδείχτηκε με τη χρήση VAR για ανατροπή του Ασάντε από τον Πέρες στο 1’. Ώσπου να δει ο Γιάννης Αναστασίου τη φάση, να αποφασίσει και στηθεί στην άσπρη βούλα η μπάλα φτάσαμε στο 4’, αλλά ο Παπουλής αστόχησε, βρίσκοντας «δοκάρι».

6) Στο 51’ ο Τζιωνής έκανε το 3-0, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά σωστά μέτρησε στη συνέχεια με χρήση VAR.

7) Σε χρόνο καθυστέρησης, ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κούσουλου μέσω VAR για φάουλ στον Φράγκου.

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δόξα-Ολυμπιακός 1-1

8) Στο 72’ της αναμέτρησης ο Σισκόφσκι ανέτρεψε τον Σάλι εντός περιοχής με Κυριάκο Χριστοδούλου να καταλογίζει πέναλτι και αρχικά να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Σκοπιανό τερματοφύλακα. Μετά από ενημέρωση του VAR (Βασίλης Δημητρίου) ο διαιτητής ανακάλεσε την απόφασή του και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Σισκόφσκι.

9) Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Σάλι, με τον 17χρονο Κωνσταντίνου, που μόλις εισήλθε στο γήπεδο να αποκρούει. Ο διαιτητής και πάλι μετά από ενημέρωση του VAR διέταξε επανάληψη, καθώς ο νεαρός πορτιέρε κινήθηκε πιο μπροστά από την τελική γραμμή τέρματος και στη δεύτερη απόπειρά του, ο Σάλι ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 1-1 (τελικό).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ