aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΚινδυνεύει να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ και χορεύουν τα ποντίκια!

Κινδυνεύει να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ και χορεύουν τα ποντίκια!

Φαύλος κύκλος (ενδεχομένως και κάτι παραπάνω…) για τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ. Κι ενώ οι αφίξεις φακέλων για ύποπτους στημένους αγώνες στο κυπριακό ποδόσφαιρο συνεχίζονται ασταμάτητα, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το νυστέρι στο κόκαλο και να πάρει δραστικά μέτρα.

Στην πιάτσα, μάλιστα, κυκλοφορεί ευρέως ότι πάμε για μεγάλο… φιάσκο στην άτυπη σύσκεψη των προέδρων των σωματείων, την ερχόμενη Δευτέρα. Αρχικά υπήρχε ένα πλάνο αντίδρασης, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του προωθεί «νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης το οποίο θα ρυθμίζει τα αδικήματα χειραγώγησης και περιλαμβάνει διατάξεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των διωκτικών Αρχών παρέχοντάς τους τα αναγκαία ανακριτικά εργαλεία, περιλαμβανομένης της δυνατότητας συλλογής δεδομένων τηλεφωνικών συνομιλιών και αποκάλυψης λογαριασμών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως αναφέρθηκε στις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνουν τα φαινόμενα της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων σε σημείο που η ΟΥΕΦΑ έχει προειδοποιήσει ότι ως χώρα βρισκόμαστε στις πιο ψηλές θέσεις για τις χώρες στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή σε προσυνεννοημένους αγώνες και πως προτίθεται να αποκλείσει κυπριακές ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Οι τοποθετήσεις του Ιωνά Νικολάου θορύβησαν κάποιους, αλλά από τις εξαγγελίες στην πράξη η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Πιο μακριά από την απόσταση Λευκωσίας -Αθήνας, όπου τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο ζήτημα. Θέλει μεγάλη προσοχή και αποδεικνύεται ότι οι επιφανειακές προσεγγίσεις είναι άστοχες και επικίνδυνες. Όπως για παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση της ΚΟΠ, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2016, η οποία κοινοποιήθηκε στα σωματεία, αλλά δεν ανακοινώθηκε για να τη μάθει ο απλός κοσμάκης.

Πάλι καλά που τη συμπεριέλαβε στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΑΠΟΕΛ:  «Όταν ένα σωματείο αναφέρεται σε πέραν των τριών υποθέσεων που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ  για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε μια ποδοσφαιρική περίοδο, τότε δεν θα δικαιούται καμιά από τις χορηγίες που δίνει η Κυπριακή Ομοσπονδία στα σωματεία της, την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΑΠΟΕΛ, που αναφέρεται ήδη σε τρεις φακέλους, δεν θα δικαιούται καμιά χορηγία της ΚΟΠ! Για τον τελευταίο φάκελο όπως και οι προηγούμενοι δεν αποδίδουν ευθύνη ή «ευθύνη» στον ΑΠΟΕΛ, αλλά (ψευδο)ευθύνη στους αντιπάλους του! Με απλά λόγια κινδυνεύει να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ και χορεύουν τα ποντίκια!

Όποιος πιστεύει ακόμη ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση της 2ας Νοεμβρίου 2016, είτε ζει στην Αλάσκα είτε σε άλλον πλανήτη. Λύση υπάρχει! Οι αναγνώστες της στήλης την έχουν ξαναδιαβάσει. Όταν η ΟΥΕΦΑ μας έστελνε αβέρτα φακέλους με σαφέστατη ευθύνη στα σωματεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ τα φόρτωνε στην Αστυνομία.

Οπόταν τι πιο απλό; Παραπομπή στη Δικαστική ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όλων των υποθέσεων με σαφή ευθύνη σωματείων. Παραθυράκια για να ξεπεραστούν νομικά «προβλήματα» υπάρχουν ένα σωρό. Φτάνει να υπάρχει βούληση και θέληση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ