aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΚεραυνός-ΑΕΚ: Νίκησαν και οι δυο, αλλά… σκόραρε ο ένας!

Κεραυνός-ΑΕΚ: Νίκησαν και οι δυο, αλλά… σκόραρε ο ένας!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Είναι από τα παιχνίδια που μας αρέσει να παρακολουθούμε, γιατί μέσα από αυτά είναι που… αναδεικνύεται το ίδιο το άθλημα, κάτι που τόση ανάγκη το έχουμε εδώ στην Κύπρο! Ήταν ο πρώτος αγώνας για την τελική φάση των πλέι-οφ, ανάμεσα στον Κεραυνό και στην ΑΕΚ, που έγινε το βράδυ της Τρίτης (25/04) στο «Κ. Παπαέλληνας».

Τελικός… Πραγματικός τελικός από τη στιγμή που κρίθηκε με την πιο κλειστή διαφορά, δηλαδή αυτήν του ενός πόντου! Νικητής ο Κεραυνός με 80-79, σε ένα παιχνίδι όπου οι ερυθροκίτρινοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, όμως η ΑΕΚ αντέδρασε στην 4η περίοδο, κατάφερε και να προσπεράσει (για πρώτη φορά στο 35`) και έτσι το παιχνίδι έγινε… ροντέο και αγωνιώδες, όσο η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε.

Όλα θα κρίνονταν στη λεπτομέρεια. Μια λεπτομέρεια όμως που μπορεί στο τέλος, να αποδειχθεί και η καθοριστική για τον κάτοχο του στέμματος! Ήταν ο Κεραυνός ο πιο τυχερός στο τέλος. Ο Κεραυνός που κράτησε και το πλεονέκτημα της έδρας, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ των νικών, συν το ότι μετέφερε το άγχος αξιοποίησης της έδρας στην αντίπερα όχθη ενόψει του δεύτερου ημιτελικού!

Παιχνίδι στον πόντο και μάλιστα με ψηλό σκορ! Κάποιοι ίσως να πίστευαν ότι το ψηλό σκορ, θα ήταν ευνοϊκό για τους ερυθροκίτρινους, να όμως που οι πρασινοκίτρινοι είχαν την… απάντηση. Αν δεν γινόταν και το κόψιμο της τελευταίας στιγμής πάνω στον Άντερσον, μάλλον σε αυτές τις γραμμές θα… γράφαμε άλλα! Κάλλιστα, επαναλαμβάνουμε ότι και οι δυο θα μπορούσαν να ήταν νικητές. Επί του θεωρητικού έτσι ήταν! Αλλά επί του πρακτικού, ένας είναι που κερδίζει και αυτός ήταν ο Κεραυνός.

Τώρα, αναμονή για το δεύτερο… σενάριο, με το σκηνικό να μεταφέρεται στο «Κίτιον» (28/04, 19:00). Μακάρι να ξαναδούμε το… ίδιο παιχνίδι, αλλά πάντα επί του πρακτικού, είτε που η ΑΕΚ θα φέρει τη σειρά στα ίσα, είτε που η επάνοδος στην κορυφή για τον Κεραυνό μετά από εννέα χρόνια, θα απέχει όσο ένα (ακόμη) νικηφόρο παιχνίδι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ