aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΚάτι καλό πάει να βγει μετά τον κυκεώνα των φακέλων

Κάτι καλό πάει να βγει μετά τον κυκεώνα των φακέλων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η κινητοποίηση της ΚΟΠ, με «σημαιοφόρο» τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κώστα Κουτσοκούμνη σήκωσε κάμποση σκόνη, είναι αλήθεια. Εκτός από «σκόνη» έπιασαν τόπο οι απειλές αν θέλετε που ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ και επίτιμου προέδρου της ΚΟΠ Μάριου Λευκαρίτη και άρχισε επιτέλους να καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

Εκείνο το «γίναμε Αλβανία» πόνεσε πολύ, όπως επίσης και όλα τ’ άλλα σχόλια για την κατάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου με τους φακέλους και τους χειραγωγημένους αγώνες. Φάνηκε πάντως ότι κάποιοι ανησύχησαν, κάποιοι άλλοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και κάποιοι άλλοι λένε ότι η «έξοδός» τους από τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα δεν έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο χώρο. Ο καθένας ό,τι θέλει λέει και ο καθένας ό,τι θέλει πιστεύει.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα που είναι ορισμένη η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ θα έχουμε εξελίξεις και (λογικά) θα κυλήσει το νερό στ’ αυλάκι. Θεωρώ μάλιστα ότι η ομοσπονδία αλλά και οι παράγοντες των ομάδων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κάνουν πίσω, αφού βρίσκονται όλοι με το πιστόλι στον κρόταφο. Για να το πω κι αυτό, αν δεν προχωρήσουν στα εξαγγελθέντα, κακό του κεφαλιού τους.

Οι επόμενες 2-3 αγωνιστικές θα είναι ενδεικτικές ως προς το πού οδηγούμαστε. Η ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι αποφασισμένη να κάνει «φύλλο και φτερό» τους αγώνες που ακολουθούν -και τις ομάδες που έχει στο στόχαστρο- ενώ με τον κυκεώνα που έχει γίνει τα όρνεα (πιστεύω) θα κουρνιάξουν στις φωλιές τους. Για πόσο κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού αυτό είναι συνυφασμένο με τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα παρθούν.

Αυτή θα είναι μάλλον και η τελευταία ευκαιρία για το κυπριακό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό καλό και φρόνιμο θα είναι οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα να φροντίσουν να πάρουν τις αποφάσεις και τα μέτρα εκείνα που θα βάλουν φρένο στο διεθνές ρεζίλεμα του τόπου μας. Από τη στιγμή που η ΚΟΠ -και ειδικότερα ο πρόεδρός της- έδειξε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, ας μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία. Για το καλό όλων μας, αλλά και για την υστεροφημία σου πρόεδρε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ