aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚατάταξη UEFA: Ροκανίζει επικίνδυνα η Ελλάδα τη διαφορά από την Κύπρο

Κατάταξη UEFA: Ροκανίζει επικίνδυνα η Ελλάδα τη διαφορά από την Κύπρο

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ (0-1) χάρισε 200 βαθμούς στην Ελλάδα και μείωσε κι άλλο τη διαφορά της από τη 15η θέση. Πλέον η ελληνική συγκομιδή στην κατάταξη της UEFA είναι 22.700 βαθμοί, ενώ η Κύπρος παραμένει στους 24.000 βαθμούς. 

Στόχος της Κύπρου είναι να διατηρηθεί στην 15η θέση προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν). Οι αυριανές αναμετρήσεις για την Κύπρο είναι εξίσου σημαντικές και οι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη πρέπει να αυξήσουν τη βαθμολογική συγκομιδή σε ικανοποιητικό βαθμό ενόψει και της συνέχειας των προκριματικών.

Aν η Κύπρος πέσει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Τετάρτης: 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ