aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαταλά: «Όχι και φαβορί με τον Άρη»

Καταλά: «Όχι και φαβορί με τον Άρη»

Ο Νταβίδ Καταλά χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη σαν ένα από τα δυσκολότερα, ενώ αποποιήθηκε την ετικέτα του φαβορί. Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των κιτρινοπρασίνων:

Το πρώτο σχόλιο: «Έχουμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζουμε την ποιότητα του Άρη, το πόσο δυνατός είναι και πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση».

Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Μαρτίνεθ, ο Αναστασίου και ο Γκαρσία είναι τραυματίες».

Η ΑΕΚ βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία μέχρι στιγμής. Αν θεωρεί ότι η πίεση ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο μετά από κάθε επιτυχία: «Όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαστε στην πρώτη θέση ή στη δεύτερη ή στην τρίτη. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούρια πρόκληση. Αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι όπως και τα προηγούμενα. Δεν έχουμε πίεση λόγω της θέσης μας στη βαθμολογία. Οι παίκτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Συνεχίζουμε χωρίς να κοιτάμε τη βαθμολογία, με την ίδια φιλοσοφία».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου στο Τσίρειο: «Όσο πιο περισσότερος κόσμος έρθει, τόσο το καλύτερο για μας. Η ομάδα θα είναι πιο δυνατή με τον κόσμο. Οι παίκτες το ξέρουν, το νιώθει ότι ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα όσο περισσότερος έρχεται. Ότι κάνουμε είναι γι’ αυτούς. Κάθε βδομάδα πρέπει να έχουμε και περισσότερους».

Τι έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από την ομάδα του Άρη: «Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι δυνατός στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να σπάσεις τις γραμμές τους. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά, είναι δυνατή ομάδα. Θα χρειαστούμε περισσότερο από το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να κρατήσουμε την μπάλα».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι πλέον έχουν σκοράρει και οι τρεις επιθετικοί της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ακόμη και με παίκτες όπως ο Ολατούντζι ή ο Μακρής που δεν αγωνίστηκαν πολύ ως τώρα. Αν σκοράρουν φυσικά είναι ότι καλύτερο για μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος όμως από τη δουλειά όλης της ομάδας».

Αν είναι η ΑΕΚ είναι το φαβορί αύριο: «Όχι δεν είμαστε φαβορί. Σε όλα τα παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί. Παίζουμε μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Αν σκεφτόμαστε ότι είμαστε φαβορί δεν είναι καλό. Πρέπει να παλέψουμε κάθε μπάλα. Πρέπει να δείξουμε πως αξίζουμε τους τρεις βαθμούς. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ομάδα που θα παλέψει περισσότερο είναι πιο κοντά στη νίκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ