aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαταλά ενόψει Απόλλωνα: «Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, μια νίκη θα μας δώσει πολλά»

Καταλά ενόψει Απόλλωνα: «Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, μια νίκη θα μας δώσει πολλά»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (1/10, 20:00) αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίδ Καταλά.

Ο Ισπανός τεχνικός μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως μια μεγάλη πρόκληση και ενδιαφέρον το αυριανό ματς, ενώ τόνισε πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος και ενδεχόμενη νίκη έχει πολλά να δώσει στους κιτρινοπράσινους, όπως αυτοπεποίθηση, χαρά και ακόμα καλύτερο κλίμα.

Όσα δήλωσε ο Νταβίδ Καταλά:

Αρχικά είπε: «Μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ενδιαφέρον παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Οι παίκτες είναι έτοιμοι και ανυπομονούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε ένταση».

Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι Μιλίτσεβιτς, Γκονζάλεθ και οι υπόλοιποι τραυματίες; «Οι ποδοσφαιριστές με προβλήματα είναι όλοι εκτός. Ο Μίκελ, ο Μιλίσεβιτς, ο Ρούβεν, ο Τιάγκο και ο Άνχελ Γκαρσία. Μετά τη διακοπή τους υπολογίζουμε».

Για τα θετικά που κρατά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολλά τα θετικά από το τελευταίο παιχνίδι. Δείξαμε από την αρχή πως θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν ήμασταν τόσο άνετοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Κάναμε λάθη όμως στη συνέχεια το διορθώσαμε. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες που αμύνονται έτσι. Μας βοήθησαν και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ήταν αρκετά τα θετικά σημεία».

Για το τι πρέπει να προσέξει κόντρα στον Απόλλωνα: «Θα είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πρέπει και στην άμυνα και στην επίθεση να προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε αρκετά επιθετικοί. Ο Απόλλωνας πιέζει ψηλά».

Τι σημαίνει μια νίκη επί του Απόλλωνα: «Θα μας προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση αν κερδίσουμε. Όμως είναι το ίδιο σημαντικό με τα άλλα παιχνίδια. Αν κερδίσουμε θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, χαρά και ακόμα καλύτερο κλίμα».

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου στο Τσίρειο: «Είναι πολύ σημαντικό. Όσοι περισσότεροι έρθουν θα είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Ιδιαίτερα για το ότι θα υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές και πρέπει να τους νιώσουν οι παίκτες. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής όμως περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο».

Πόσο ρόλο θα παίξει για τη συνέχεια το αποτέλεσμα με Απόλλωνα: «Σε όλα τα παιχνίδια που κέρδισαν δείχνει ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες. Πιέζουν ψηλά, είναι δυνατοί στις μονομαχίες. Πρέπει να έχουμε πολλά καλά σημεία για να κερδίσουμε. Έχουν καλό προπονητή. Όμως πιστεύω στους παίκτες μου. Αν έχουμε καλή συμπεριφορά μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Αν είναι κρίσιμο το ματς: «Δεν μπορούμε να το πούμε κρίσιμο γιατί είναι νωρίς ακόμα. Δεν κρίνεται κάτι ακόμα. Είναι όμως πολύ σημαντικό. Εμείς προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το πιο σημαντικό, σαν να είναι τελικός».

Για τον Απόλλωνα: «Είναι ομάδα που πιέζει, τρέχει αρκετά. Πρέπει να είμαστε γενναίοι, πρέπει να κρατήσουμε μπάλα. Αύριο θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Απόλλωνα. Αν κάνουμε κάποια πράγματα σωστά θα έχουμε τις ευκαιρίες μας».

Αν τον ανησυχούν οι τραυματισμοί: «Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν τραυματισμοί. Όμως είμαι ήρεμος έχουμε καλούς γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο τελευταίος τραυματισμός διεκδίκησε την μπαλιά ο Μιλίσεβιτς και του έκανε πρόβλημα στο γόνατο. Προσπαθούμε να περιορίζουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην προπόνηση με την ένταση».

Για το ότι θα πλησιάσουν την κορυφή αν κερδίσουν: «Για εμάς θα είναι τρεις βαθμοί ακόμα και οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Δεν παίζει ρόλο αν θα είμαστε κοντά ή μακριά από την κορυφή».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ