aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαραγιάννης για προπονήσεις και πρωτάθλημα: «Θα το ανακοινώσει ο Πρόεδρος»

Καραγιάννης για προπονήσεις και πρωτάθλημα: «Θα το ανακοινώσει ο Πρόεδρος»

Το… μπαλάκι στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις ανακοινώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων και το κατά πόσο θα επαναρχίσουν οι προπονήσεις έριξε ο Πέτρος Καραγιάννης.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας και ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM (104,0) κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Κυριάκου Κούσιου ότι η επιστροφή στις προπονήσεις ανά γκρουπ παικτών δεν θα βρίσκεται στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, δεν θέλησε να γίνει συγκεκριμένος σε σχέση με την εισήγηση της επιστημονικής ομάδας στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Η αύξηση των κρουσμάτων χθες είναι ανησυχητική; «Δεν ανατρέπει την εικόνα που έχουμε, αλλά είναι ένα καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζουν κάποιοι. Αντιθέτως πρέπει να είμαστε διπλά προσεχτικοί όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Ναι μεν μπορεί να έχουμε και μηδενικά αποτελέσματα, αλλά πάντοτε πρέπει να έχουμε την έγνοια ότι ο απέναντι μας μπορεί να είναι θετικός γιατί δεν λαμβάνονται δείγματα από όλον τον κόσμο. Η μετάβαση από την πρώτη φάση στη δεύτερη πρέπει να γίνει με ομαλότητα».

Η εισήγησή σας είναι να γίνει υποχρεωτική η μάσκα: «Είπα ότι το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό πρέπει να είναι συνέχεια στην τσέπη μας. Να το χρησιμοποιούμε συνεχώς. Και φυσικά όταν είμαστε εκτός δεν αγγίζουμε το πρόσωπο και δεν τρίβουμε τα μάτια μας, έστω και αν φοράμε την μάσκα. Η μάσκα θα είναι παντού σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι αναγκαία όταν περπατά κάποιος σε κλειστό χώρο, όμως όταν πάει να μπει σε ένα μαγαζί πρέπει να φοράει τη μάσκα».

Διαβάστε επίσης: Κυπριακό ποδόσφαιρο: Από το Προεδρικό τα… σπουδαία

Οι προπονήσεις σε μικρά γκρουπ λέχθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι δεν είναι στο πρώτο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό γιατί εσείς είχατε δηλώσει ότι μπορεί να αρχίσουν οι προπονήσεις ανά γκρουπ: «Όχι, περιμένετε να δείτε τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα. Εξαρτάται από τα αρμόδια Υπουργεία. Αν θα αλλάξει κάτι θα αλλάξει στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα το ανακοινώσει ο Πρόεδρος. Υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσουν οι προπονήσεις σε κάποιο στάδιο».

Η απόφαση θα παρθεί με βάσει τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας; «Υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσουν οι προπονήσεις σε κάποιο στάδιο. Μόνο αυτό μπορώ για να μην κατηγορηθώ ότι θα προκαταλάβω το τι θα δηλώσει ο Πρόεδρος. Μπορώ να πω ότι η άποψή μας ζητήθηκε σε όλα τα στάδιο της τελειοποίησης των μέτρων, επομένως το τι θα παρουσιαστεί είναι μία συλλογική προσπάθεια από όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ