aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚάποιοι θεωρούν ότι η Κύπρος είναι η Βραζιλία της Μεσογείου

Κάποιοι θεωρούν ότι η Κύπρος είναι η Βραζιλία της Μεσογείου

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τα τελευταία 24ωρα έχω διαβάσει αρκετές φορές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ότι διαθέτει την καλύτερη φουρνιά παικτών των τελευταίων χρόνων. Σε σχέση με ποια; Από τον καιρό που έχουμε Εθνική ομάδα, από τους 204 επίσημους μας αγώνες κερδίσαμε μόλις τους 30, εκ των οποίων οι δύο αφορούν τις δύο επιτυχίες με το Γιβραλτάρ.

Πολλοί έχουν την εντύπωση πως είμαστε η Βραζιλία της Μεσογείου και βάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά. Καλό είναι να έχουμε φιλοδοξίες αλλά δεν σημαίνει πως έχουμε κατακτήσει τρία παγκόσμια κύπελλα. Ποτέ στο παρελθόν δεν τερματίσαμε πάνω από την 4η θέση. Και σήμερα στην 4η θέση βρισκόμαστε. Προς τι όλος ο πανικός; Τι είναι αυτό που έχει δημιουργήσει όλη αυτή την αναταραχή; Αν δεν είμαστε τελευταίοι, θα είμαστε προτελευταίοι. Ο λόγος; Δεν έχουμε οργάνωση, ούτε την υπομονή. Τα σωματεία δεν τα ενδιαφέρει η Εθνική και ούτε στήριξαν ποτέ αυτή την ομάδα εμπράκτως. Οι μοναδικοί που αγαπάνε αυτή την ομάδα είναι οι ίδιοι οι διεθνείς.

Ήμαστε κακοί έως μέτριοι με το Γιβραλτάρ και γι’ αυτό άρχισαν τα όργανα. Αλλά κανείς δεν προσμετρά ότι όση διαφορά έχει από εμάς το Γιβραλτάρ άλλη τόση έχουμε και εμείς από το Βέλγιο, από το οποίο θέλουμε βαθμολογικό κέρδος. Από ποιους νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι; Δεν φαντάζομαι κάποιος να πιστεύει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε το Βέλγιο; Αν πάλι μερικοί πιστεύουν ότι είμαστε καλύτεροι από την Ελλάδα και τη Βοσνία πάμε να θυμηθούμε πού αγωνίζονται μερικοί παίκτες τους.

Πρώτα από την Ελλάδα, ο Μανωλάς στη Ρόμα, ο Παπασταθόπουλος στην Ντόρτμουντ, ο Καρνέζης στην Ουντινέζε, ο Σταφυλίδης στην Άουγκσμπουργκ , ο Μήτρογλου στην Μπενφίκα κ.τλ. Η Βοσνία τώρα, έχει παίκτες όπως ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Μπέκοβιτς, ο Μπίκσατσιτς της Χόφενχαϊμ, ο Τζέκο της Ρόμας, ο Λούλιτς της Λάτσιο, ο Πιάνιτς της Γιουβέντους, ο Ιμπίσεβιτς της Χέρτα κ.τλ.

Πάμε πάλι απ’ την αρχή, αυτή η εξαιρετική όπως αποκαλείται φουρνιά ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας είναι έτοιμη να ξεπεράσει κάποια άλλη πέραν της Εσθονίας και του Γιβραλτάρ; Παρεμπιπτόντως η Εσθονία κόντρα στο Βέλγιο το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε με δέκα διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ο ένας εξ αυτών, ο Κλάβαν, μέτρησε φέτος 20 συμμετοχές στη Λίβερπουλ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ