aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαλή εκκίνηση, αλλά υπάρχει δρόμος

Καλή εκκίνηση, αλλά υπάρχει δρόμος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη χώρα έχει μαζέψει η Κύπρος μετά τους δύο προκριματικούς γύρους σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι στιγμής οι ομάδες μας μάζεψαν συνολικά 2.875 βαθμούς και ακολουθεί η Δανία με το Ισραήλ με 2.500 βαθμούς. Στην 4η θέση είναι η  Αγγλία με 2.285 βαθμούς και στην 5η και 6η θέση η Νορβηγία με το Αζερμπαϊτζάν με 2.250 βαθμούς.

Ο λόγος βέβαια που η Κύπρος ξεπερνά χώρες όπως η Ισπανία (1.714) και η Γερμανία (1.714) που βρίσκονται στις δύο πρώτες, στη συνολική βαθμολόγηση της πενταετίας είναι επειδή οι ομάδες τους δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν ομάδες που μετέχουν απευθείας στους ομίλους έχοντας εξασφαλισμένους βαθμούς.

Οι κυπριακές ομάδες έδωσαν σε αυτό το διάστημα 12 αγώνες μετρώντας 11 νίκες και μία ισοπαλία. Τις περισσότερες νίκες μετρά η ΑΕΛ (τέσσερις) και ακολουθούν η ΑΕΚ (τρεις νίκες μία ισοπαλία), ο Απόλλωνας (δύο νίκες) και το ΑΠΟΕΛ (δύο νίκες). Η Κύπρος τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινά από την 24η θέση ενώ αυτή τη στιγμή είναι στην 21η. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η 25η θέση φέρνει όλες τις ομάδες από τον πρώτο προκριματικό, ενώ από τη 18η μέχρι και την 24η μόνο ο κυπελλούχος θα ξεκινά από το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ουσιαστικό κέρδος για τις ομάδες μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα έχουν εφόσον μπορέσουμε να ανέλθουμε στη 17η θέση, η οποία μαζί με τη 16η θέση φέρνουν τον πρωταθλητή και το δευτεραθλητή στο β’ προκριματικό γύρο, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα και τον κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η 15η θέση προσφέρει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στόχος των κυπριακών ομάδων είναι να μπορέσουν αρχικά να φτάσουν μέχρι τη 17η θέση. Μετά τη συμπλήρωση του β’ προκριματικού γύρου η Κροατία κατέχει τη 17η θέση με 22.625. Μπροστά από την Κύπρο (17.425), βρίσκονται η Ρουμανία (17.850), το Ισραήλ (18.625) και η Πολωνία (19.125). Όλες αυτές τις χώρες καλείται η Κύπρος να τις ξεπεράσει για να αλλάξει το στάτους που θα έχουμε με τη νέα σεζόν (όλες οι ομάδες ξεκινούν από τον α’ προκριματικό γύρο με εξαίρεση τον κυπελλούχο που θα ξεκινά από το β’ προκριματικό γύρο).

Ήδη οι Πολωνοί και οι Ισραηλινοί έχασαν από μία ομάδα, ενώ εμείς, οι Κροάτες και οι Ρουμάνοι καμία. Θα είναι σημαντικό το όφελος αν στην επόμενη φάση το ΑΠΟΕΛ ξεπεράσει τη Βιτορούλ έτσι ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντί τους. Θετικό στοιχείο είναι πως από την περίοδο 2018/19 η Κύπρος θα χάσει τους λιγότερους βαθμούς από τις προαναφερόμενες ομάδες. Από την Κροατία θα αφαιρεθούν 4.375, την Πολωνία 3.125, το Ισραήλ 5.750, τη Ρουμανία 6.875 και την Κύπρο μόλις 2.750.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ