aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαιρός για να λογαριαστούμε...

Καιρός για να λογαριαστούμε…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIOACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00)

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει o διάλογος, περισσότερο έντονος και διευρυμένος για την κάρτα φιλάθλου. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μείζον θέμα στις τάξεις των ποδοσφαιρόφιλων. Πορείες οπαδών είτε μόνων τους, είτε με τη συμμετοχή, ανοχή ή και στήριξη των διοικήσεών τους έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Δημόσιες τοποθετήσεις αρχίζουν να δημιουργούν ένα παζλ απόψεων, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο λόγος είναι η Άτυπη Γενική Συνέλευση των σωματείων αλλά και η πρόσκληση που έχουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Προφανώς εκεί που η θέση της παρούσας κυβέρνησης ήταν άκαμπτη φαίνεται να έχει διαρραγεί το τείχος που είχε στήσει στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου. Έρχονται Ευρωεκλογές βλέπετε, και υπάρχουν αρκετοί ψηφοφόροι εκεί έξω που περιμένουν τα αποτελέσματα για να αποφασίσουν.

Ο μόνος που πιθανό να μείνει εκτεθειμένος είναι ίσως ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης που δεν παρεκκλίνει της θέσης του, τηρώντας συγκεκριμένη γραμμή αν και φέρεται πρόθυμος να συζητήσει οτιδήποτε όπως έπραξε πρόσφατα και με τον φορέα φιλάθλων. Ο πρόεδρος του Οργανισμού εμφανίζεται υπερασπιστής ενός νομοσχεδίου, που εφάρμοσε η κυβέρνηση, αλλά η ίδια αρχίζει το τελευταίο διάστημα να αμφιρρέπει.

Πριν φτάσουμε όμως στο σημερινό τρόπο έκδοσης κάρτας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ιωνάς Νικολάου, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «ρίξει» το νόμο και η έκδοσή της να περάσει στη διαχείριση των σωματείων. Κάτι που δεν ήθελαν ευθύς εξαρχής. Όταν τους προτάθηκε το απέρριψαν, τώρα που ανέλαβε τη διαχείριση το Κράτος, το ζητούν… άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Από την άλλη ανεξάρτητα με το τι θα συναποφασίσουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και αν θα προκύψουν αλλαγές στο σχετικό άρθρο του συγκεκριμένου αθλητικού νομοσχεδίου θα ήταν ωφέλιμο να ανοίξουν όπως το τριαντάφυλλο που ανθίζει όλα τα κεφάλαια του ποδοσφαίρου. Μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται. Είναι μια, ίσως η τελευταία ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ποδόσφαιρο όπως το φαντάζονται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όπως επιθυμούν και όλοι στο σύνολό τους οι φίλαθλοι.

Διότι στην επιστολή των «έξι» που δημοσιοποιήθηκε επισημάνθηκαν και οι ακριβείς λόγοι, οι σοβαρότεροι μαζί με τη βία, που ο κόσμος μπούχτισε με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Γιατί εκεί μιλούν για διαιτητές και παρατηρητές και να βρεθούν οι μηχανισμοί ώστε να αποβληθεί η προκατάληψη στο θεσμό της διαιτησίας.

Αναφέρονται επίσης και στα στημένα. Ε, λοιπόν εδώ έχουν να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο τα σωματεία και η ομοσπονδία. Και αν δεν κατάλαβαν καλά οι διαιτητές και οι παρατηρητές που υποθάλπουν αυτή τη μάστιγα με τις στημένες βαθμολογίες έφτασε ο καιρός να το αντιληφθούν πως έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε ό,τι συμβαίνει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις διοικήσεις που υποθάλπουν πολλές φορές τη βία με έμμεσο τρόπο από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν σοβαρά μέτρα κατά των 30, 40, 50 ταραξιών που όπως υποστηρίζουν  υπάρχουν και δημιουργούν όλη αυτή τη δυσλειτουργία στο χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ