aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Και τώρα τι; Πάλι τα ίδια;»

«Και τώρα τι; Πάλι τα ίδια;»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το είχα γράψει και το περασμένο φθινόπωρο. Ο Ομονοιάτης δεν αντέχει άλλες αποτυχίες. Προς Θεού, δεν επικροτώ τους ηλίθιους που διέκοψαν τον χθεσινό επαναληπτικό με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (διακόπηκε στο 82′ και ενώ το σκορ ήταν 3-1 για τους γηπεδούχους). Λέω ότι ο κόσμος των πρασίνων είναι εδώ και χρόνια ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Από το κύπελλο του 2012 και έπειτα, η ομάδα του τον ποτίζει φαρμάκια. Μοναδικές επιτυχίες σε αυτή την πενταετία η εξασφάλιση συμμετοχής στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Επίτευγμα μικρό για το εκτόπισμα και τους διαχρονικούς στόχους του σωματείου της Λευκωσίας.

Μετά τη χθεσινή διακοπή, όμως, και τον προδιαγραφόμενο αποκλεισμό διά της οδού του αθλητικού δικαστή, υπάρχει κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία. Πλέον τίθεται σε αμφιβολία η παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό βάσει των βαθμολογικών δεδομένων.

«Και τώρα τι; Πάλι θα ακούσουμε για νέα αρχή, νέο πλάνο και πολλή υπομονή; Ως πότε;», αναρωτιούνται οι Ομονοιάτες. Και δεν έχουν άδικο…

Καθρέφτης

Οι αντιδράσεις του προπονητή αποτυπώνονται πολλές φορές στη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών εντός του γηπέδου. Κάτι ανάλογο έγινε στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ωρυόταν κατά της διαιτητικής ομάδας, κυρίως μετά τη σωστή ακύρωση της απόφασης πέναλτι για χέρι του Αντρέ Άλβες. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι ήταν οφσάιντ, ενώ η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου και όχι στο χέρι του.

Ο Βάσκος κόουτς, όμως, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, λίγο έλειψε να μπει στο γήπεδο. Σε στυλ «αφού το κάνει και ο προπονητής, το κάνουμε και εμείς», ακολούθησαν πολλά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των κιτρινοπρασίνων και το ματς πήγε να χαλάσει. Όλα αυτά σε διάστημα που η ομάδα του βρισκόταν δικαίως πίσω στο σκορ (0-2) με δύο τέρματα και χρειαζόταν ηρεμία.

Νικητές

Από τη στιγμή που η χθεσινή αμυντική συμπεριφορά της Ομόνοιας ήταν τύπου «ΑΕΚ Αρένα», όπου έφαγε τέσσερα γκολ, για μένα ήταν φυσιολογική η τριάρα που εισέπραξε μέχρι το σημείο της διακοπής. Ο Απόλλων διαθέτει σπουδαίους επιθετικούς, οι οποίοι δεν είναι ακατάδεκτοι στα «δώρα». Όσο για την Ανόρθωση, η χθεσινή εμφάνιση και η επιτυχία στην έδρα της ΑΕΚ (1-3) είναι το πιο απτό στοιχείο ότι επιστρέφει στο επίπεδο που της αρμόζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ