aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαι όμως δεν δείχνει να βιάζεται η ΑΕΚ

Και όμως δεν δείχνει να βιάζεται η ΑΕΚ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Πάφος FC (1-0), ήττα από την Ομόνοια (3-2) στο ΓΣΠ και γκέλα στην «Αρένα» κόντρα στον Ολυμπιακό (0-0). Είμαι σίγουρος πως ούτε ο Ηλίας Χαραλάμπους είναι ευχαριστημένος από τα τρία πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο της ΑΕΚ. Γεγονός που φανερώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, μετά το διαζύγιο με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, δεν μπορεί έτσι απλά να κάνει θαύματα.

Άλλωστε τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει ο Κύπριος προπονητής κάθε εβδομάδα, δεν διαφέρουν από τα αντίστοιχα που είχε ο προκάτοχός του. Κατ’ αρχάς, οι τραυματισμοί συνεχίζονται και φανερώνουν τις αδυναμίες του έμψυχου δυναμικού.

Έπειτα, διαχειρίζεται το ίδιο «προβληματικό» ρόστερ, που του παρέδωσε ο Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος άλλωστε αποχώρησε (και) γι’ αυτό τον λόγο. Η αρχική πρόθεση της διοίκησης των κιτρινοπράσινων για ταχύτατες μετεγγραφές ανατράπηκαν με την απόλυση του Βάσκου τεχνικού διευθυντή και τη -μόλις πριν ολίγων ημερών- αντικατάστασή του από τον Αρνάλ Κόντε.

Έτσι, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου… πνέει τα λοίσθια και ακόμη δεν γίνεται ξεκάθαρη κουβέντα για το μετεγγραφικό πλάνο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προαγωγή του Χαραλάμπους από υπηρεσιακό σε πρώτο τεχνικό, είναι δείγματα για το ότι η τρέχουσα σεζόν δεν αποτελεί προτεραιότητα. Διότι σίγουρα αποτελεί ρίσκο η πρόσληψη ενός πρωτάρη προπονητή σε ομάδα που «καίγεται» για να πετύχει τους στόχους της.

Όχι πως θα υψώσει λευκή σημαία η ΑΕΚ, αλλά παράλληλα με την προσπάθεια για να σωθεί η παρτίδα, θα προσβλέπει και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο μέσω του χειμερινού σχεδιασμού. Αυτή θα είναι και η μαγκιά για τον άρτι αφιχθέντα, Κόντε: ο εντοπισμός τεσσάρων παικτών, που όχι μόνο θα βοηθήσουν την ομάδα και θα επιλύσουν σύντομα κάποια από τα προβλήματά της, αλλά θα παραμείνουν και θα της κερδίσουν χρόνο για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ