aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΚαι με... τη βούλα ο ΜακΦάντεν στον ΠΑΟΚ

Και με… τη βούλα ο ΜακΦάντεν στον ΠΑΟΚ

Την απόκτηση του Θαντ ΜακΦάντεν ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.88), που απασχόλησε τον «δικέφαλο» και στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, επιλέχθηκε να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Με την έλευσή του, ολοκληρώνεται η συνεργασία με τον Ντάριλ Μπράιαντ. 

Ο ΜακΦάντεν αναμένεται να βρίσκεται την Τετάρτη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, για να αποκτήσει εικόνα από το νέο του περιβάλλον και να βάλει την υπογραφή του στο σχετικό συμβόλαιο που θα τον «δέσει» με τον ΠΑΟΚ. Δε θα δει, όμως, άμεσα τους νέους συμπαίκτες του στο γήπεδο, καθώς ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά το νικηφόρο πέρασμα των «ασπρόμαυρων» από την Αμαλιάδα επί του Κόροιβου (26/12), για τη 12η αγωνιστική της Α1, έδωσε τριήμερο ρεπό στους παίκτες του.

Ο ΜακΦάντεν άρχισε τη φετινή σεζόν στη Νανσί, με την οποία αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια της LNB Pro A, έχοντας 12.4 πόντους, 1.9 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με 82.5% στις βολές, 50.7% στα δίποντα και 27.6% στα τρίποντα.

Στο βιογραφικό του έχει θητεία, ακόμη, στα πρωταθλήματα της Τσεχίας, Γερμανίας. Την τριετία 2013-2016 αγωνίστηκε στην Κύπρο. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο είχε 14.1 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ. Βοήθησε την τότε ομάδα του να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας στο πλευρό του τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, με τον οποίο θα είναι και πάλι συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην ΑΕΚ Λάρνακας, όπου σε 25 παιχνίδια είχε 15.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, με την οποία κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα. Την περυσινή περίοδο (2015-2016), με τη  φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας, επίσης, συμμετείχε στο FIBA Europe Cup, έχοντας κατά μέσο όρο 17.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα, ενώ στο πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά στη Μεγαλόνησο, είχε 17 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ