aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΚαυστικός ΑΠΟΕΛ: «Θέατρο παραλόγου» και «διατεταγμένη διαιτησία»

Καυστικός ΑΠΟΕΛ: «Θέατρο παραλόγου» και «διατεταγμένη διαιτησία»

Ο τέταρτος αγώνας για την ημιτελική φάση των πλέι οφ στην καλαθόσφαιρα, για τις θέσεις 2 και 3, ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΚ στο Λευκόθεο, δεν τελείωσε ποτέ καθώς στο 39’17’’, οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν κροτίδες και άλλα αντικείμενα εντός του αγωνιστικού χώρου και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε διακοπή.

Στο χρονικό αυτό σημείο το σκορ ήταν στο 64-73 για την ΑΕΚ (που είχε και την επίθεση) και όλα έδειχναν ότι θα έφθανε στην τρίτη και καθοριστική νίκη, που θα την οδηγούσε στην τελική φάση. Πλέον, για την έκβαση της αναμέτρησης θα αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΚ, ενώ όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά η ΑΕΚ και θα αντιμετωπίσει στους τελικούς τον Κεραυνό.

Το Σωματείο ΑΠΟΕΛ εξέδωσε λιτή, αλλά καυστική ανακοίνωση σχετικά με όλα όσα συνέβησαν, ρίχνοντας την ευθύνη στο τιμ των διαιτητών της αναμέτρησης και αυτούς που τους όρισαν, υποστηρίζοντας ότι «στο θέατρο του παραλόγου αρνούμαστε πια να συμμετέχουμε» και πως «το τρίο της διαιτησίας και αυτοί που τους όρισαν ήταν οι ηθικοί αυτουργοί που ίσως επιβραβευτούν για τη διατεταγμένη αποστολή τους». Επίσης, τονίζει πως θα επανέλθει με λεπτομερή ανακοίνωση.

Αναλυτικά: «Στο θέατρο του παραλόγου αρνούμαστε πια να συμμετέχουμε. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ψάχνει ποτέ άλλοθι, αλλά δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στους υποκινητές των επεισοδίων. Το τρίο της διαιτησίας και αυτοί που τους όρισαν ήταν οι ηθικοί αυτουργοί που ίσως επιβραβευτούν για τη διατεταγμένη αποστολή τους. Θα επανέλθουμε με ανακοίνωση για τα πάντα-όλα που συμβαίνουν στον κακόμοιρο χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ