aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΉττα της ΑΕΚ λόγω μιας κακής περιόδου…

Ήττα της ΑΕΚ λόγω μιας κακής περιόδου…

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μηδέν στα δυο μετράει πλέον η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, όσον αφορά την προσπάθεια της στο 10ο όμιλο για το FIBA Europe cup. Στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Κόσσοβο, η πρασινοκίτρινη ομάδα έχασε από την Μπέτζα με σκορ 87-82 και πλέον, για να ελπίζει σε πρόκριση για την επόμενη φάση, θα πρέπει να σημειώσει τρεις νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου…

Η διαφορά του -5 είναι βέβαια μικρή με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στη συνέχεια.

Όμως η ήττα, είναι ήττα και είχε το αίτιο της. Αυτό δεν ήταν άλλο, εκτός από την κάκιστη άμυνα της 2ης περιόδου. Η ΑΕΚ δέχθηκε 32 πόντους σε αυτό το διάστημα, βρέθηκε στο -15 όταν έληξε το ημίχρονο και έτσι στην επανάληψη… έτρεξε αλλά τελικά δεν έφθασε! Έστω και αν λίγο πριν το τέλος η διαφορά έπεσε στο -3, όπως συνέβη και λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου…

Η ουσία, είναι ότι η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει πολύ στη συνέχεια, για να ελπίζει σε πρόκριση…

Παιχνίδι δυο όψεων για την ΑΕΚ, ήταν το πρώτο μισό του αγώνα που έδωσε στο Κόσσοβο. Τη στιγμή που η ομάδα μας είχε αποκτήσει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην 1η περίοδο, σημείο στο οποίο είχε προηγηθεί με 17-19, η 2η περίοδος ήταν με μια λέξη, καταστροφική…

Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο προπονητής Λίνος Γαβιρήλ δήλωνε ότι οι 43 πόντοι που είχε δεχθεί στο ημίχρονο η ομάδα του, κατά το παιχνίδι του Σούπερ-καπ με το ΑΠΟΕΛ, ήταν ανεπίτρεπτοι. Ε τώρα… τι να έλεγε στα αποδυτήρια του αγώνα στο Κόσσοβο κατά την ανάπαυλα, όταν είδε τους παίκτες του να δέχονται 32 μόνο στη 2η περίοδο;

Να ήταν όμως μόνο αυτό; Ήταν και το -15 στο ημίχρονο, τη στιγμή που η Πέτζα στα μισά του δρόμου είχε προηγηθεί με 49-34, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να έχει να ανέβει ένα βουνό… ανατροπής στην επανάληψη!

Ήταν πάντως χαρακτηριστικό το ότι η ομάδα μας κρατούσε επαφή με το σκορ ως το 18` (37-30), αλλά στο τελευταίο 2λιπτο οι γηπεδούχοι έβαζαν το ένα καλάθι μετά το άλλο, τη στιγμή που η άμυνα της ΑΕΚ ήταν καλή μόνο στο… οπτικό της σημείο! Ο Αχμετμπάσιτς ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πρασινοκίτρινους, που είχαν για μόνη όαση σκοραρίσματος τον Μπρέζετς. Διότι και στην επίθεση υπήρχε πρόβλημα!

Επανάληψη

Το μήνυμα… ελήφθη από τους παίκτες της ΑΕΚ κατά την ανάπαυλα, γι` αυτό και η αλλαγή ανασταλτικής συμπεριφοράς από τους παίκτες της κατά την 3η περίοδο. Αποτέλεσμα αυτού; Το συνεχές ψαλίδισμα της διαφοράς που έπεσε μέχρι και στο τρίποντο, καθώς στο 28`, το σκορ είχε πάει στο 59-56, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται πολύ να βρουν λύσεις σε αυτά τα σημεία. Όταν όμως η διαφορά έπεσε τόσο χαμηλά, τα τελικά στάδια της 3ης περιόδου, θύμισαν την προηγούμενη, δυστυχώς. Έτσι το -3 μετατράπηκε σε -12 στο 30`, με το σκορ στο σημείο αυτό να είναι στο 70-58 για την Μπέτζα.

Απέμενε η 4η περίοδος για να έφθανε η ομάδα μας στην ανατροπή. Ναι μεν έβγαιναν καλές άμυνες από πλευράς πρασινοκίτρινων, αλλά από τη στιγμή που γίνονταν άστοχες επιλογές στην επίθεση, ήταν αδύνατον να έπεφτε αισθητά η διαφορά, τη στιγμή που πλέον ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Όταν το χρονόμετρο έδειχνε το 36`, η Πέτζα ήταν στο +10 (79-69).

Όμως από δυο συνεχόμενα τρίποντα του Τόμας, η ΑΕΚ μείωσε στο -4 (79-75) κάτι που έγινε στο 38` και έτσι… όλα παίζονταν ενόψει της τελικής ευθείας!

Η ΑΕΚ ήταν πλέον κοντά και ενώ στο 39`15“, ο Τίλοτσον ευστοχεί σε μια βολή και κάνει το 83-77 για την Πέτζα. Όμως στο 39`34“ με τρίποντο ο Ζιζόπουλος μειώνει στο -3 (83-80)!

Δυστυχώς όμως η ανατροπή δεν έγινε καθώς στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι είχαν 4/4 βολές και έτσι πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 87-82.

Σκορ ανά περίοδο: 17-19, 32-15, 21-24, 17-24.

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 17-19, 49-34, 70-58, 87-82.

Πέτζα (Α. Τοντόροφ): Τίλοτσον 11, Μέγκαζ 3 (1), Αχμετμπάσιτς 16 (2), Βέσελι 19 (5), Γκράπσι, Νουχάνοβιτς 4, Ριντ 23 (3), Ντάχλμαν 11.

ΑΕΚ (Λ. Γαβριήλ): Τόμας 19 (5), Τόμπσον, Παλάλας, Γκότγουιν 8, Μπιγκς 2, Μπρέζετς 14, Σιζόπουλος 8 (2), Πέτροβιτς 11 (1), Χάρις 7, Τρισόκας, Παντελή 13 (1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ