aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΉσυχος με τη συνείδησή του ο Ιωνάς Νικολάου

Ήσυχος με τη συνείδησή του ο Ιωνάς Νικολάου

«Ως Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχουμε δώσει το στίγμα της αποφασιστικότητας μας για προστασία και αναβάθμιση του αθλητισμού», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος είπε πως οι προτεραιότητες που καταγράφονται στη Λευκή Βίβλο, αποτελούν το γνώμονα για τη ανάληψη πρόσθετων δράσεων σε όλους τους τομείς.

Σε παρέμβασή του, στο Αθλητικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού «Λευκή Βίβλος – Μέτρα προστασίας του αθλητισμού», ο κ. Νικολάου είπε πως «ο αθλητισμός συνιστά μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα, την οποία όλοι θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, είναι στοίχημα που πρέπει και οφείλουμε να κερδίσουμε τόσο ως πολιτεία όσο και ως κοινωνία, ώστε να μην αποπροσανατολίζεται από τον υγιή κοινωνικό του ρόλο».

«Συνεπώς», σημείωσε, «δεν θα εφησυχάσουμε με τις μέχρι σήμερα ενέργειες μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι και με την αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα γίνουν ακόμη περισσότερα για να γίνει ο αθλητισμός κομμάτι της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Πρόσθεσε ότι αποχωρώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μετά από έξι χρόνια, νιώθει ήσυχος με τη συνείδησή του ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για προστασία και αναβάθμιση του αθλητισμού, σημειώνοντας ότι «έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα στον τομέα αυτό και θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση γιατί ο αθλητισμός της Κύπρου αξίζει καλύτερες μέρες».

Όπως είπε «ο αθλητισμός υπήρξε ανέκαθεν σημείο αναφοράς στις ζωές των ανθρώπων, αποτελώντας τον φορέα πολύ μεγάλων ιδεών όπως η συνεργασία, η ειρήνη και η κατανόηση μεταξύ των λαών, αλλά και η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη και η ευγενής άμιλλα», για να προσθέσει ότι «εν μέσω των σύγχρονων εξαντλητικών ρυθμών της καθημερινότητας όλων μας, ήταν και παραμένει σύμμαχος στην καλή υγεία και την ψυχική ισορροπία».

«Είναι λοιπόν σημαντικό για κάθε κράτος, να θωρακίζει τον υγιή αθλητισμό και να τον προστατεύει από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως η υπέρμετρη εμπορικοποίηση του, η χρήση απαγορευμένων ουσιών, η διαφθορά, η βία και ο ρατσισμός. Αυτές οι προτεραιότητες, όπως καταγράφονται και στη Λευκή Βίβλο για τον Αθλητισμό, θα πρέπει να αποτελούν το γνώμονα των προσπαθειών μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τα τελευταία έξι χρόνια, με στόχο τη θωράκιση του αθλητισμού», είπε.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, ανέφερε ότι δόθηκε το μήνυμα ότι τα περιστατικά βίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά σε μια πολιτισμένη και σύγχρονη κοινωνία, σημειώνοντας ότι η  ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά των οπαδών οποιασδήποτε ομάδας στα γήπεδα, που υποδαυλίζει τον φανατισμό και τροφοδοτεί τον χουλιγκανισμό, είναι καταδικαστέα σε όλες τις εκφάνσεις της, καθώς τραυματίζει τον πολιτισμό και το κοινωνικό επίπεδο του τόπου και του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ