aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΙστορική επίδοση από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα και «μπαμ» στην Ευρώπη

Ιστορική επίδοση από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα και «μπαμ» στην Ευρώπη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ιστορικό επίτευγμα για τα κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα καταγράφηκε την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Για πρώτη φορά τρεις ομάδες ξεπέρασαν σε μια σεζόν το φράγμα των 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που εννοείται ότι προστέθηκε αυτομάτως στη χρυσή βίβλο του ποδοσφαίρου μας. Ξεπεράσαμε το επίτευγμα του 1999, δηλαδή, όταν δύο ομάδες -Ανόρθωση και Ομόνοια- πέτυχαν περισσότερες από τις δέκα δεκάδες τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Aτάκα «Μιχαλάκη»: «Εμείς αποφεύγαμε τους paparazzi, τώρα τους τρέχουν»

Ο Απόλλων, φέτος, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 123 φορές, ο ΑΠΟΕΛ 116 και η ΑΕΚ 109. Σύνολο; Σε μία μόλις σεζόν 348! Το ρεκόρ στην Κύπρο κατέχει η Ανόρθωση, η οποία τη σεζόν 1998-99 είχε παραβιάσει 135 φορές την εστία (σε όλες πάντοτε τις διοργανώσεις). Επομένως, η ομάδα της Λεμεσού, φέτος, πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και ταυτοχρόνως η πρωταθλήτρια ομάδα της Λευκωσίας την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος βάζει από κάτω μεγαθήρια!

Από τη στιγμή που οι επιθετικές γραμμές πετούσαν φωτιά, «σκαλίσαμε» το θέμα, καταλήγοντας στη σειρά κατάταξης των τριών ομάδων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι που σημειώνουμε ότι μόλις προ λίγων ημερών μπορούσαμε να πράξουμε, αφού ολοκληρώθηκε και το ουγγρικό πρωτάθλημα, οπότε το παζλ ήταν έτοιμο. Και εκεί, ομολογουμένως, η παραγωγικότητα των ομάδων μας προκαλεί (το λιγότερο) αίσθηση! Συγκεκριμένα, ο Απόλλων των 123 γκολ βρίσκεται στην 11η θέση, παρέα με τη Λάτσιο.

Διαβάστε επίσης: Η (ποδοσφαιρική) άνοιξη της Κύπρου!

Ο ΑΠΟΕΛ των 116 τερμάτων είναι πέντε θέσεις πιο κάτω (16η) και η κυπελλούχους ΑΕΚ των 109 γκολ στην 23η, συγκατοικώντας με τη Γιουβέντους. Με αυτά και με αυτά, έχουμε αφήσει πίσω μας συλλόγους όπως η Φενέρμπαξε (106), Άγιαξ (104), Τσέλσι (103), Μονακό (103), ΦΚ Μπριζ (102), Μπεσίκτας (102) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (101). Κάτι που προφανώς δεικνύει πολλά.

Μπορεί το πρωτάθλημά μας να μην είναι και το ποιοτικότερο στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά το ποσοστό σκοραρίσματος των τριών ομάδων μας φανερώνει το αγωνιστικό βεληνεκές τους και παραλλήλως τα πόσα βήματα προς τα εμπρός έχουν κάνει. Είναι σημαντικό επίτευγμα , αφού στην εξίσωση βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τέρματα που πέτυχαν.

Διαβάστε επίσης: ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕ! ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟΟ!

Όπως είχαμε γράψει προσφάτως, ο ΑΠΟΕΛ για τρία συνεχόμενα χρόνια ξεπέρασε το φράγμα των 100 τερμάτων, εξέλιξη που τον εκτόξευσε και τον έφερε αυτομάτως να συγκαταλέγεται σε ένα (κλειστό) γκρουπ εννέα ευρωπαϊκών ομάδων που έκαναν κάτι τέτοιο (Μπαρσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Πάρι Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, ΤΝS).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ