aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΙδού τι προβλέπει το πρωτόκολλο για σενάριο θετικού κρούσματος...

Ιδού τι προβλέπει το πρωτόκολλο για σενάριο θετικού κρούσματος…

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η διαχείριση ενδεχόμενης ύπαρξης θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα, καταλαμβάνει ιδιάζουσα θέση στο πρωτόκολλο που ετοίμασε η ιατρική επιτροπή που συστάθηκε από την ΚΟΠ και βρίσκεται στα χέρια των ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προς έγκριση.

Το «Goal», αποκαλύπτει πως το πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ομάδας εντοπισθεί θετικός στον ιό, το άτομο αυτό θα μπαίνει σε απομόνωση και παρακολούθηση. Η προπόνηση ή ο αγώνας τη συγκεκριμένη μέρα θα αναβάλλονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ εντός μίας ημέρας.

Όσα μέλη της ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους με καθημερινή παρακολούθηση 7 ημερών. Όσον αφορά στο άτομο που ήταν θετικό στον ιό, η επιστροφή του στις προπονήσεις θα επιτραπεί μετά τη διενέργεια τριών διαγνωστικών εξετάσεων, με 5 μέρες διάστημα μεταξύ των εξετάσεων και νοουμένου ότι όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Το εν λόγω σκέλος του πρωτοκόλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», υπάρχει και πρόνοια όσον αφορά στην περίπτωση που παρουσιάσει παίκτης ή προσωπικό της ομάδας συμπτώματα κορωνοϊού. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υποβληθεί άμεσα σε διαγωνιστικό τεστ και ενημερώνεται άμεσα η ΚΟΠ. Εάν το τεστ είναι αρνητικό θα παραμείνει σε καραντίνα για 5 πέντε μέρες και γίνεται επαναληπτικός έλεγχος την 5η μέρα. Εάν και το δεύτερο τεστ είναι αρνητικό θα μπορεί να επανέλθει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Τι γίνεται εάν εντοπισθεί θετικό κρούσμα με την έναρξη του πρωταθλήματος; Ξέχωρα από τις πιο πάνω διαδικασίες, θα ενημερωθούν τα σωματεία που αγωνίσθηκαν τις τελευταίες 15 μέρες με την ομάδα και θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η ίδια διαδικασία ισχύει και για την περίοδο των φιλικών αγώνων.

Αρχή με 33% και… μετά 50%

Με την παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 33% της χωρητικότητας των σταδίων, θα επαναρχίσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ετοίμασε η ιατρική επιτροπή της ΚΟΠ.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για το συγκεκριμένο σημείο προβλέπονται: Α) Όλα τα στάδια που θα φιλοξενήσουν αγώνες Α’ Κατηγορίας, θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς την ομοσπονδία εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τον αριθμό των θεατών που μπορούν να φιλοξενήσουν. Β) Ο μέγιστος αριθμός θεατών που μπορεί να φιλοξενήσει ένα στάδιο είναι στο 33% της συνολικής χωρητικότητάς του. Γ) Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2020 ο αριθμός των φιλάθλων που θα φιλοξενεί το κάθε στάδιο θα είναι στο 50% της συνολικής χωρητικότητας, αν επιτρέπεται από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Δ) Εισιτήρια θα πωλούνται με προπώληση μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου για σκοπούς ιχνηλάτησης. Ε) Η έξοδος από το γήπεδο δεν θα γίνεται ταυτόχρονα για όλους τους θεατές.

Στο πρωτόκολλο γίνεται αναφορά για τους φιλικούς αγώνες. Προβλέπει, όπως οι αναμετρήσεις διεξάγονται σε στάδια Α’ Κατηγορίας και θα μπορούν να γίνουν στην παρουσία 500 φιλάθλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ