aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΙδιάκεθ για Αθλέτικ-ΑΠΟΕΛ: «Θα τα δώσουν όλα, να είστε σίγουροι...»

Ιδιάκεθ για Αθλέτικ-ΑΠΟΕΛ: «Θα τα δώσουν όλα, να είστε σίγουροι…»

Ως Βάσκος που είναι, δεν θα γινόταν να μην κληθεί από κάποιο ισπανικό Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, με σκοπό να σχολιάσει την κλήρωση του ΑΠΟΕΛ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο λόγος για τον τεχνικό της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος μίλησε στην «Futbol.as.com». Αρχικά ο Βάσκος τεχνικός αναφερόμενος στην παρουσία του στην ΑΕΚ ανέφερε: «Λοιπόν πρώτα αγωνιστήκαμε με τον ΑΠΟΕΛ και μετά την ΑΕΛ, ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί μας. Την μια μέρα παίζουμε μπροστά σε 500 οπαδούς και την άλλη μπροστά σε 20.000 όταν αγωνιστήκαμε κόντρα στην Ομόνοια. Στα οικονομικά της, η ΑΕΚ τα πάει αρκετά καλά».

Για τον επίσης Βάσκο Άντερ Μουρίγιο, τον οποίο έχει ως ποδοσφαιριστή του στην ΑΕΚ, έσταξε μέλι: «Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Τώρα είναι τραυματίας».

Ακολούθως, ο Ιδιάκεθ αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον ΑΠΟΕΛ. «Είναι ομάδα με καλή τακτική ο ΑΠΟΕΛ και η οποία αρέσκεται να κρατά την μπάλα. Μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάξει και το πλάνο της. Να παίξει από την άμυνα της με τον Καρλάο, αλλά μπορεί και να αγωνιστεί με δυο επιθετικούς τους Σωτηρίου-Ντε Καμάργκο», είπε αρχικά.

Για τον φορμαρισμένο Πιέρο Σωτηρίου πρόσθεσε: «Είναι κλασικό 9άρι. Έχει στοιχεία που θυμίζουν τον Αντούριθ. Παίζει με την πλάτη στην άμυνα και έχει χώρο μπροστά του. Είναι 24 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Δεν νομίζω να μείνει στην Κύπρο. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Τον είδα και στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και με εντυπωσίασε αρκετά και είναι σε καλό επίπεδο».

Για την τακτική του προπονητή του ΑΠΟΕΛ Τόμας Κριστιάνσεν, είπε μιλώντας πιο συγκεκριμένα: «Έχει αλλάξει λίγο. Παίζει με τον Μπερτόλιο οργανωτή και τώρα παίζει με δύο επιθετικούς τον Σωτηρίου και τον Ντε Καμάργκο. Υπάρχουν γρήγορα εξτρέμ όπως οι Εφραίμ και Βάντερ, αλλά και αμυντικοί όπως ο Καρλάο, όπως και ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, ο Ολλανδός Βάτερμαν ο οποίος παίζει πολύ καλά με τα πόδια».

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του είπε: «Η Αθλέτικ είναι το καθαρό φαβορί, αλλά ο ΑΠΟΕΛ θα τη δυσκολέψει. Πρέπει να έχετε κατά νου πως ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει τα πάντα για να περάσει στην επόμενη φάση, λόγω πρεστίζ και οικονομικού. Είναι μια δεμένη και δύσκολη ομάδα. Έχουν χρόνο μπροστά τους για να σκεφτούν τον αγώνα. Αν στο πρώτο ματς κερδίσει η Αθλέτικ τον ΑΠΟΕΛ, τότε θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του ΓΣΠ όταν αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη: «Πολύ ζεστή. Υπάρχει δυνατό κοινό και βάζουν πίεση και στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ