aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΙδιάκεθ: «Ευκαιρία με τον ΑΠΟΕΛ να δείξουμε ότι δεν είμαστε… νεκροί»

Ιδιάκεθ: «Ευκαιρία με τον ΑΠΟΕΛ να δείξουμε ότι δεν είμαστε… νεκροί»

Ως μια καλή ευκαιρία να αποδείξουν ότι το παιχνίδι με το Παραλίμνι ήταν μια κακή παρένθεση βλέπουν στην ΑΕΚ το επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (2/11). Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «κιτρινοπράσινων» Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη τόσο για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις όσο και για να δώσει απαντήσεις.

«Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να έχουμε ενέργεια. Το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είναι μία καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι δεν είμαστε τελειωμένοι, «νεκροί». Δεν υπάρχει πιο δύσκολος αντίπαλος από τον ΑΠΟΕΛ για να αντιμετωπίσουμε στην έδρα του. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να πάρουμε το μάθημα μας από το προηγούμενο παιχνίδι και να έχουμε καλύτερη απόδοση. Αντιμετωπίζουμε ένα ΑΠΟΕΛ το οποίο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Εμπιστευόμαστε όμως την δικιά μας ομάδα και θα πάμε εκεί για να το αποδείξουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής σχηματισμού, σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ο Ιδιάκεθ ανέφερε: «Είναι μία επιλογή, όλη την εβδομάδα το δουλεύουμε και σκέφτομαι τα πάντα για το καλύτερο για την ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τον αντίπαλο. Και το καλοκαίρι στις αρχές της σεζόν σάς είπα ότι φέτος για μένα είναι μία πρόκληση, άλλαξαν πολλά στην ΑΕΚ. Το προηγούμενο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Έχουμε κατά νου και το πλάνο του αντίπαλου. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερες επιλογές».

Ακολούθως, ανέφερε: «Εμπιστεύομαι την ομάδα και το τιμ μου. Πάντα υπάρχει πίεση, είναι μέρος της δουλειάς και της ζωής ενός προπονητή. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, η πίεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Η πίεση απ’ έξω είναι λιγότερη από αυτήν που βάζω εγώ στον εαυτό μου. Στα 12 χρόνια προπονητικής μου καριέρας, συνήθως όταν δεν ξεκινούσα καλά τη σεζόν είχα καλό φινάλε. Οι παίκτες μου υποφέρουν όταν δεν κερδίζουμε».

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, ο Βάσκος προπονητής είπε: «Εκτός από τον αγώνα θα είναι οι Φλοριάν και Πλάνας. Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Φιόλιτς. Θέλω να στείλω κι΄εγώ την στήριξη μου στον Ναούμ. Εύχομαι να επιστρέψει δυνατός. Είναι κρίμα σε αυτή την ηλικία να τραυματίζεται τόσο σοβαρά. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος και ο Μόισοφ. Δεν σας είπα ψέματα την περασμένη εβδομάδα. Ο Χέφελ είχε θέμα με την αλλαγή του προπονητικού λόγω γρασιδιού, αποκόμισε πρόβλημα και έτσι δεν θέλαμε να πάρουμε το ρίσκο. Θεωρώ ότι είναι έτοιμοι Κάποιοι παίκτες είναι ακόμη πιο σημαντικοί. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν απουσιάζουν την ίδια στιγμή ο Τρουγιολς, ο Πλάνας και ο Μοίσοφ. Στην αυριανή τελευταία προπόνηση ελπίζω να μην προκύψει κάτι. Ο Απόστολος δίνει το 100% στην ομάδα, είναι ικανός επιθετικός για την ΑΕΚ και σίγουρα θα το δείξει. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τον ίδιο, θα το δείξει».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Τέτε, ο οποίος ανέφερε στις πρώτες του τοποθετήσεις πως: «Το παιχνίδι θα είναι ανταγωνιστικό, επειδή παίζουμε απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς».

Ακολούθως επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι και στο τελευταίο παιχνίδι προηγηθήκαμε στο σκορ όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα από την τετραετία που βρίσκομαι στην Κύπρο, κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Όταν προηγούμαστε στο σκορ δεν έχουμε αντίδραση, πρέπει σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα πάμε εκεί για να το προσπαθήσουμε. Θα πρέπει να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια. Όταν παίζεις με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία ποτέ δεν είναι εύκολο. Να παίξουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια στη Λευκωσία και να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε τη ζημιά. Είναι αλήθεια ότι έχει ανέβει η ποιότητα. Κάθε παιχνίδι συγκεντρώνει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί. Αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι και να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η ΑΕΚ είναι ικανή να κατακτήσει τον τίτλο, απάντησε: «Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν οδηγεί κάπου η συζήτηση όταν λέμε για στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε το φαβορί, έχει ομάδες που υπερέχουν στον προϋπολογισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ