Ιδιάκεθ: «Δεν γίναμε ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Άγιαξ. Έχουμε όσα χρειάζονται»

Στα πλαίσια του αγώνα με την Πέτροκουπ Μολδαβίας (11/07, 18:30), η ΑΕΚ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με τους κιτρινοπράσινους να εκπροσωπούνται από τον προπονητή της ομάδας, Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τον αρχηγό, Ιβάν Τρισκόφσκι.

Αρχικά ανέφερε: «Δεν υποτιμώ τον αντίπαλο αν και γνωρίζω πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές μου και ξέρω ότι δεν σκέφτονται υποτιμητικά ούτε αύριο, ούτε για τον επαναληπτικό. Δεν πιστεύω ότι γίναμε Άγιαξ ή Μπαρτσελόνα ώστε να κερδίζουμε χωρίς να δίνουμε το 100% αλλά από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να πάρουμε τον αγώνα. Γνωρίζω πολύ καλά τους έντεκα ποδοσφαιριστές στους οποίους έχω κατασταλάξει. Δεν πιστεύω πολύ στα συστήματα διότι αυτά τα καθορίζουν οι ποδοσφαιριστές. Εξαρτάται από τα διαστήματα τα οποία θα βρούμε, τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο αντίπαλος και για αύριο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα πάρουμε πλεονέκτημα εν όψει επαναληπτικού».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Στις δύο μου απόπειρες στην Ευρώπη με την ΑΕΚ φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Θα το επιχειρήσουμε ξανά βήμα με βήμα μιας και γνωρίζουμε πόσο δύσκολος και πόσο μακρύς είναι ο δρόμος. Κάνουμε αρχή από την Πετροκούπ με στόχο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να βάλουμε βάσεις πρόκρισης».

Επιπρόσθετα, μίλησε και για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κιτρινοπράσινοι: «Ο Μάριος Αντωνιάδης και ο Ζιάν Λουκ Ασούμπρε είναι στα τελευταία στάδια της αποκατάστασής τους και θεωρώ ότι είναι νωρίς να τους ρίξουμε στη μάχη. Όσον αφορά στον Ματίας Σπόλιαριτς, τον έχουμε εντάξει σε ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι στην επιθυμητή αγωνιστική και φυσική κατάσταση».

Για την εμπειρία της ΑΕΚ στην Ευρώπη τόνισε: «Η εμπειρία μας είναι όντως ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ιδιαίτερα η περσινή χρονιά μας έδωσε πολλά. Όμως στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα φέρουν εξισορρόπηση όπως το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι πρώτοι προκριματικοί γύροι είναι ιδιαίτεροι μιας και δεν βρισκόμαστε στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας γι’ αυτό και το σημαντικό για εμάς είναι να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».

Για τον κόσμο είπε: «Το τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι δίπλα μας και να μας δώσει το έξτρα κίνητρο και το έξτρα πλεονέκτημα. Το βλέπουμε κάθε φορά στο γήπεδό μας ότι οι οπαδοί μας, μας βοηθούν και μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Ιβάν Τρισκόφσκι ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο προπονητής και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Στην Ευρώπη είναι ένα διαφορετικό επίπεδο χωρίς εύκολα παιχνίδια με τον αντίπαλο να είναι στα μέσα της σεζόν του και έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Από τη δική μας πλευρά γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματά μας και μαζί με τον κόσμο μας θεωρώ ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να βάλουμε βάσεις πρόκρισης. Η ευθύνη όταν είσαι αρχηγός ομάδας είναι μεγαλύτερη αλλά μου αρέσει διότι έχω μάθει να ζω έτσι. Με την εμπειρία μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της ομάδας ώστε να φτάσουμε σε επιτυχίες. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσω τον Νταβίδ Καταλά αλλά θα δώσω το 100% για τον σκοπό αυτό».

ΜΕΣΩGoal.com.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ