aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ: «Αν παίζαμε 100 φόρες την Ανόρθωση θα κερδίζαμε στις 99»

Ιδιάκεθ: «Αν παίζαμε 100 φόρες την Ανόρθωση θα κερδίζαμε στις 99»

Να συνεχίσει να βελτιώνεται η απόδοση της ομάδας του θέλει ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του αγώνα με τον Απόλλωνα και στάθηκε στα παιχνίδια με Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα, εκεί όπου η ομάδα του είχε καλύτερη εικόνα αλλά στο τέλος δέχθηκε ξανά την ήττα.

Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε επίσης για τη πίεση, τον κόσμο και τη κριτική που δέχεται, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα του αξίζει περισσότερο σεβασμό.

Αναλυτικά: 

«Μεγάλο παιχνίδι αυτό που έρχεται με τον Απόλλωνα. Γνωρίζουμε το επίπεδο τους είναι μια καλή ομάδα με στόχους. Δύσκολη χρονιά και για τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα όμως να έρχεται από θετικά αποτελέσματα. Περιμένουμε ένα παιχνίδι ισορροπημένο και πιο έτοιμος πιο συγκεντρωμένος να το κερδίσει σίγουρα στης λεπτομέρειες. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Νιώθετε πίεση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες; «Πίεση όταν είσαι προπονητής, πάντα υπάρχει είναι μέσα την καθημερινότητα του κάθε προπονητή όταν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Ακόμη και εγώ βάζω περισσότερη πίεση στον εαυτό μου. Σίγουρα δεν έχουμε καλά αποτελέσματα αλλά είμαι βέβαιος ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και ας μην το δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα».

Κάνατε αλλαγές στο σχηματισμό στα τελευταία παιχνίδια: «Πάντα αυτό που μετράει είναι πάντα το αποτέλεσμα αλλά εγώ είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κάνουμε ανάλυση γιατί δεν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα και να αποδίδει η ομάδα καλύτερα. Απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα είχαμε μια μικρή βελτίωση, ενώ με την Ανόρθωση ήμασταν ακόμη καλύτεροι είχαμε και περισσότερες επιλογές κάναμε καλό παιχνίδι και χάσαμε από δύο γκολ που δεν μπαίνουν συχνά. Είμαι σίγουρος ότι αν παίξουμε ακόμη 100 φορές με την Ανόρθωση όπως παίξαμε προχθές, τις 99 θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ομάδα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό θα συνεχίζει να κάνει μέχρι που είμαι εγώ εδώ. Είμαστε μαχητές αυτό το ξανά δείξαμε και στο παρελθόν που ήμουν εδώ, ότι η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ και άλλες φορές ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και τα καταφέρναμε».

Σχολιάζεται αρκετά από τον κόσμο η εικόνα της ΑΕΚ: «Αρκετός κόσμος δεν μας εμπιστεύεται, υπάρχουν και κάποιοι όμως που μας εμπιστεύονται. Τα σχόλια από τα ΜΜΕ και του κόσμου φέρνουν καταστροφή αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τον Μάιο είμαι σίγουρος θα βρούμε τον τρόπο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας ως ομάδα. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μου. Μπορούμε να κάνουμε ξανά την εμφάνιση που κάναμε με την Ανόρθωση και ακόμη καλύτερη».

Νιώθετε απογοητευμένος από αυτό; «Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τον κόσμο και δεν θα το κάνω ποτέ, στόχος μου και για αυτό παλεύω κάθε βδομάδα είναι να τους κάνω χαρούμενους αυτούς όλοι στην ομάδα από πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Στόχος είναι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα αυτή είναι η δουλειά μου να κάνω. Αλλά μιλάω και με τον πρόεδρο και με τον Μουρίγιο. Αλλά για μεταγραφικά είναι ο Μουρίγιο και δουλεύει 24 ώρες για αυτό», και πρόσθεσε: «Απαιτώ λίγο περισσότερο σεβασμό σε αυτούς που τα τελευταία πέντε χρόνια έφεραν την ομάδα τέσσερις φορές στην 2η θέση και μια φορά κυπελλούχο».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Ντανιέλ Μοΐσοφ, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα με τον Απόλλωνα και αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του που λήγει το επικείμενο καλοκαίρι.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το ερχόμενο με τον Απόλλωνα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας αλλά έχουμε το δικό μας πλάνο. Ακολουθώντας της οδηγίες του προπονητή στο αγωνιστικό χώρο θα επιστρέψουμε στην Λάρνακα με το τρίποντο.  Προερχόμαστε από δύο ήττες αλλά αυτό δεν αλλάζει το πλάνο μας που δεν είναι άλλο η επιστροφή στης νίκες. Ο Απόλλωνας έχει μια καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αλλά και εμείς είμαστε καλή ομάδα και αν παίξουμε όπως το προηγούμενο παιχνίδι με πιο λίγα λάθη είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε στην Λάρνακα με το διπλό», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι.

Γιατί δεν κερδίζει η ΑΕΚ; Ποιο θεωρείς πως είναι το πρόβλημα; «Μετά τα παιχνίδι της Ευρώπης είχαμε πολλούς και τραυματισμούς. Δεν ήταν 1-2 παίχτες ήταν όλοι σημαντικοί αυτή που απουσίαζαν. Δεν είχαμε ούτε τύχη. Τώρα σιγά σιγά όλοι επέστρεψαν και είμαι σίγουρος ότι από εδώ και πέρα θα δείτε την ΑΕΚ που θέλει ο κόσμος αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Τελειώνει το συμβόλαιο σου με την ΑΕΚ το καλοκαίρι: «Ναι λήγει τον Μάιο το συμβόλαιο μου αλλά έχει ανθρώπους υπεύθυνους για αυτό. Ελπίζω να παραμείνω στην ομάδα. Θέλω να μείνω και αυτό εύχομαι. Αλλά για την ώρα είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα και θέλω να είμαι καλά να αγωνίζομαι. Εύχομαι σύντομα να υπογράψω γιατί εδώ είναι χαρούμενη και οικογένεια μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ