aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΊμπσον ντε… παίζω

Ίμπσον ντε… παίζω

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν ξέρουμε αν ο Κάρλος Κορμπεράν είχε υπόψη του τη στατιστική σημασία της χρησιμοποίησης του Ίμπσον ντε Μέλο, στο χθεσινό παιχνίδι του Ερμή με τον Εθνικό. Διότι με τα χθεσινά 36 λεπτά που πρόσθεσε στο ενεργητικό του, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τους Ράφαελ Ρόμο και Μπόι Βάτερμαν, σε λεπτά συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα.

Είναι άλλωστε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που χρησιμοποίησε και στα 36 παιχνίδια, σταματώντας στα 3081 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας. Η χθεσινή ήταν η πρώτη φορά που δεν βρισκόταν στο αρχικό σχήμα των «φτεροπόδαρων» και αγωνίστηκε αλλαγή. Ο Ντε Μέλο ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αραδίππου, ξεχωρίζοντας κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Σε αυτή τη διαδρομή πέτυχε και εφτά γκολ.

Όσο για τους τερματοφύλακες της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ, σταμάτησαν στις 34 συμμετοχές, μετρώντας από 3060 λεπτά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν αγωνίστηκαν στα ματς της 36ης αγωνιστικής, κάτι που αν συνέβαινε θα τους έδινε την πρωτιά. Μαζί, κάνουν παρέα στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί ο Μάρκο Σοάρες της ΑΕΛ με 2981.

Επίσης, το φράγμα των 2900 λεπτών ξεπέρασαν οι Μπρούνο Βάλε (2970) και Πάουλο Βινίσιους (2970) του Απόλλωνα, Γκάμπριελ Ροδρίγκες (2953) και Ζοάο Βίκτορ (2919) της Ανόρθωσης, Νούριο Φορτούνα (2923) της ΑΕΛ και Αλεξάντρε ντα Σίλβα (2910) του Απόλλωνα.

ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ…

*Ο Ροζέριο Μάρτινς κέρδισε την άτυπη μάχη των σπεσιαλίστων στα πέναλτι από τον Αλεξάντρε ντα Σίλβα του Απόλλωνα. Ο Βραζιλιάνος του Άρη ευστόχησε σε οκτώ εκτελέσεις από τα 11 βήματα, δύο φορές περισσότερες από τον συμπατριώτη του. Από τέσσερις εύστοχες εκτελέσεις έχουν οι Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ), Ιβάν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ) και Μικέλ Αρουαμπαρένα.

*Τα περισσότερα εν κινήσει τέρματα σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ματ Ντέρμπισαϊρ της Ομόνοιας. Ο Άγγλος πέτυχε 23 τέρματα έπειτα από συνεργασία με τους συμποδοσφαιριστές του και μόνο ένα με πέναλτι. Δεκαεφτά πέτυχε ο Πιέρος Σωτηρίου του ΑΠΟΕΛ.

*Νικητής στον αέρα ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος σημείωσε εφτά γκολ με το κεφάλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ