aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ βαθμολογία του 2019. Ποιος θα ήταν ο πρωταθλητής του έτους;

Η βαθμολογία του 2019. Ποιος θα ήταν ο πρωταθλητής του έτους;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πάει κι αυτός ο χρόνος. Μερικές ώρες απομένουν για να αποχαιρετήσουμε το 2019 και να καλωσορίσουμε το νέο έτος. Ευχή όλων το 2020 να φέρει υγεία, χαρές και επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Οι πλείστες κυπριακές ομάδες θα κάνουν Πρωτοχρονιά στο γήπεδο, αφού μετράμε αντίστροφα και για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια αποχαιρετά το 2019 από την κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς συγκομιδή, ενώ η Ανόρθωση ακολουθεί με 30 βαθμούς. Η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος προμηνύεται «καυτή» καθώς ο πολυνίκης του τίτλου και εφτά φορές συνεχόμενος πρωταθλητής ετοιμάζεται για την αντεπίθεσή του, ενώ ο Απόλλων φρόντισε νωρίς να διαψεύσει όσους τον είχαν ξεγραμμένο από τη διεκδίκηση του μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις αρχές του πρωταθλήματος.

Αν υπήρχε πρωτάθλημα ημερολογιακού έτους ποιος άραγε να ήταν ο πρωταθλητής; Ποια ομάδα, δηλαδή, μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς σε αγώνες πρωταθλήματος από την 1/1/2019 έως και την 31/1/2019; Το goal.com.cy καταγράφει τη βαθμολογία του έτους στην οποία προηγείται με διαφορά μόλις ενός βαθμού ο ΑΠΟΕΛ. Στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ και τρίτος ο Απόλλων. Όπως δηλαδή ήταν και η κατάταξη των ομάδων στην τελική βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος.

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 ΑΠΟΕΛ 59
2 ΑΕΚ 58
3 Απόλλων 53
4 Ομόνοια 50
5 Ανόρθωση 48
6 ΑΕΛ 46
7 Νέα Σαλαμίνα 39
8 Πάφος FC 36
9 ΕΝΠ 31
10 Δόξα 28

* Στη βαθμολογία του 2019 δεν συμπεριλήφθηκαν Εθνικός Άχνας και Ολυμπιακός, καθώς πέρυσι ήταν στη Β’ Κατηγορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ