aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ θέση του Κυπριανίδη για το πέναλτι στον Εφραίμ

Η θέση του Κυπριανίδη για το πέναλτι στον Εφραίμ

Ο αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυρπιανίδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0) σχολίασε τη διαιτησία του Γιώργου Νικολάου ο οποίος ήταν ο ρέφερι στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Ο Γιώργος Νικολάου δεν ήταν σε καλή μέρα σήμερα»

Για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ αλλά και τη συνολική του παρουσία:  «Είχαμε ένα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στην περίπτωση που ο Ρόμο βγήκε και έδιωξε με γροθιές. Ο Ρομό έκανε την έξοδό του και βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά ήρθε σε επαφή με τους παίκτες της ΑΕΚ. Έτσι δεν υπάρχει παράβαση. Ωστόσο, θέλω να αναφέρω ότι ο διαιτητής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν καλός. Έχασε πολλές φάσεις, ένα κόρνερ που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ το έδωσε άουτ, ένα χέρι του Τρισκόφσκι δεν το έδωσε, κάποια φάουλ της ΑΕΚ δεν τα καταλόγισε, ενώ είχαμε άλλες 3-4 περιπτώσεις. Είχαμε και μια φάση προς το τέλος του Α’ ημιχρόνου στο 45’+1 όπου ανακόπηκε επίθεση της ΑΕΚ, όπου ο αποδέκτης της μπάλας δεν ήταν οφσάιντ, αλλά ο Τρισκόφσκι προσπάθησε να παίξει την μπάλα με το κεφάλι, και ήταν εκτεθειμένος. Ασχέτως αν δεν την ακούμπησε, έλαβε μέρος στο παιχνίδι, για αυτό και τιμωρείται».

Διαβάστε επίσης: H απάντηση της ΑΕΚ για τη διαιτησία: «Το πιο σημαντικό ήταν το πέναλτι»

Για το πέναλτι που καταλόγισε ο Νικολάου στον ΑΠΟΕΛ: «Στη φάση του πέναλτι. Θα τον δικαιολογήσω για την απόφασή του. Ο αμυντικός βλέπει τον επιθετικό, την κίνηση που κάνει, ενώ περνά την μπάλα από δίπλα του και πάει να συνεχίσει την προσπάθειά του ο Εφραίμ. Ο αμυντικός, αντί να ανοίξει το πόδι του να ανακόψει τη μπάλα, αντί να διεκδικήσει τη μπάλα, έκανε μισή περιστροφή και άνοιξε το πόδι του στο διάδρομο του Εφραίμ. Είχε στο μυαλό του την κίνηση του Εφραίμ και ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ το κέρδισε. Είναι αυτά τα πέναλτι που κερδίζουν οι έξυπνοι παίκτες. Θα τον πιστώσω τον διαιτητή σε αυτή την απόφασή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ