aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η… πρώτη μούρη είναι γαλάζια!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μπορεί ο απολογισμός να είναι φτωχός σε σχέση με το διαμέτρημα του, μπορεί να κέρδισε ουκ ολίγες φορές αρνητικά σχόλια για τη μέχρι τώρα εικόνα του, αλλά αυτή τη φορά δίκαια πιστεύουμε ότι είναι «πρώτη μούρη» όσον αφορά στον απόηχο της 7ης αγωνιστικής στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας.

Για τον Απόλλωνα όλα αυτά, που με υπηρεσιακό προπονητή το Λούκα Αντωνίου (κατόπιν της αποχώρησης του Μπιλ ΜακΚέιμον) νίκησε στη Λεμεσό τον ΑΠΟΕΛ με σκορ 70-66, ενώ στο ημίχρονο έχανε με 17 πόντους (27-44). Μια μεγάλη, όσο και απίστευτη ανατροπή για τους γαλάζιους της Λεμεσού, οι οποίοι δικαίως νοιώθουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες στη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη στιγμή που η ομάδα τους σημείωσε μόλις τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Κάζο με μια λέξη από την άλλη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτή η ήττα για τον ΑΠΟΕΛ. Δύσκολα μπορεί να βρεθεί άλλη λέξη που να περιγράψει μιαν ήττα (έστω και σε αγώνα ντέρμπι, γιατί πάντα τέτοια είναι τα παιχνίδια μεταξύ Απόλλωνα και γαλαζοκιτρίνων), όταν χάνεται ένα παιχνίδι στο οποίο ο ηττημένος είχε προβάδισμα 17 πόντων.

Από εκεί και πέρα, τις θέσεις τους στις δυο πρώτες θέσεις του πίνακα, διατήρησαν ο Κεραυνός και η ΑΕΚ, μετά την εντός έδρας νίκη τους σε βάρος της ΕΘΑ και της Ένωσης αντίστοιχα. Τη στιγμή που οι ερυθροκίτρινοι «έδιναν αλύπητες» στην ομάδα της Έγκωμης, η πρωταθλήτρια κέρδιζε με μεγαλύτερη άνεση απ’ ότι δείχνει η τελική διαφορά των 10 πόντων, με την οποία νίκησαν την ομάδα του Παραλιμνίου.

Κεραυνός-ΕΘΑ 94-63

Πανεύκολη επικράτηση για τους ερυθροκίτρινους, που όχι απλά παρέμειναν μόνοι στην κορυφή, αλλά σημείωσαν τη δεύτερη στη σειρά νίκη τους, με μεγάλη διαφορά (προηγήθηκε αυτή στο Αυγόρου). Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Λειβαδιώτη, απέναντι σε μιαν ΕΘΑ, που μπορεί να προερχόταν από την πρώτη φετινή της νίκη (πάνω στον Απόλλωνα) αλλά η εμφάνιση που έκανε στο «Κώστας Παπαέλληνας», είναι σίγουρο ότι προκάλεσε αρκετό προβληματισμό.

ΑΕΚ-ΕΝΠ 72-62

Πιο εύκολα σε σχέση με την τελική διαφορά, νίκησε η πρωταθλήτρια την αξιόμαχη ομάδα της Ένωσης. Η ουσία βέβαια για τους πρασινοκίτρινους ήταν η καθαυτό νίκη, τη στιγμή πάντως που σε ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ δεν παρουσιάστηκε πλήρης. Από τη δική της πλευρά η Ένωση, κρατάει από αυτό το παιχνίδι το γεγονός ότι ενώ σε κάποιο σημείο έχανε με -20 (και άνω) πάλεψε ως το τέλος και η ανταμοιβή, ήταν μια ήττα σε λογικά πλαίσια.

Η συνέχεια (8η αγωνιστική): ΕΘΑ-ΕΝΠ (09/12, 19:00), ΑΠΟΕΛ-Κεραυνός (10/12, 17:00), Απόλλων-ΑΕΚ (10/12, 19:00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ