aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ πρόταση Πετρίδη για UEFA Ranking σενάριο της «La Repubblica» για Ιταλία!

Η πρόταση Πετρίδη για UEFA Ranking σενάριο της «La Repubblica» για Ιταλία!

Την πρόταση – εισήγηση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης σε συνέντευξή του στο Goal.com.cy, βάζουν στον… μήλο της σεναριολογίας και στην Ιταλία.

Ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ είχε προτείνει σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν οι ομάδες με τον καλύτερο συντελεστή βαθμών στη βαθμολογία της UEFA.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας repubblica.it (δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα) υπάρχουν δύο σενάρια εφόσον η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέψει την επανέναρξη της Serie A. Το πρώτο σενάριο λέει ότι θ’ αποφασίσει η ιταλική Ομοσπονδία και θα επικυρωθεί η υφιστάμενη βαθμολογία με τις Γιουβέντους, Λάτσιο, Ίντερ και Αταλάντα οι οποίες είναι στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας να εξασφαλίζουν συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με την repubblica.it είναι στο ενδεχόμενο που αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν και έτσι η UEFA θα μετρήσει τo ranking των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού η φετινή σεζόν θα θεωρηθεί άκυρη. Σε αυτό το ενδεχόμενο στην Ιταλία θα μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Αταλάντα και τη θέση της θα πάρει η Ρόμα.

Τα δεδομένα αλλάζουν εντελώς και στα κυπριακά δεδομένα στα δύο σενάρια, αφού με βάση την υφιστάμενη βαθμολογία η Ομόνοια θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων. Με βάση το ranking της UEFA ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει το… καλό εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Απόλλων και ΑΕΚ θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΕΛ έχουν χαμηλότερη συγκομιδή από τη γενική της χώρας.

Πάντως, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, οι 20 ομάδες της Serie A χαράζουν κοινή γραμμή στο θέμα της ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος. Δεδομένη είναι και η γραμμή της ΚΟΠ για εξάντληση των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, επομένως μπόλικη σκόνη για το τίποτα.

Τουλάχιστον, προς το παρόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ