aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ προσδοκία των νέων και η φαντασία

Η προσδοκία των νέων και η φαντασία

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIOACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00 – 19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Ίσως, φέτος να δούμε κάτι διαφορετικό. Κάτι καλύτερο, μια χαραμάδα μικρή, έστω, ελπίδας υπάρχει. Σε ένα «γερασμένο» πρωτάθλημα που έχει κουράσει κάθε ή σχεδόν κάθε, χρόνο μπαίνει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών. Που… λίγο πολύ ξέρουμε τι μπορεί να περιμένουμε από τους παίκτες που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια μαζί μας ή υπολογίζουμε, εάν είναι μετεγγραφή και κουβαλά πίσω της καριέρα έξι, επτά ή περισσότερων χρόνων. Δόξα τω Θεώ, λόγω της σπουδαιότερης σύγχρονης ανακάλυψης του ιντερνέτ, μπορούμε να υποθέσουμε αρκετά για την αξία της.

Φέτος, όμως, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Νέα πρόσωπα, νεαρά εννοώ, που θα ξεδιψάσουν την ακόρεστη δίψα μας για «φρέσκο» ποδόσφαιρο, με δύναμη, τεχνική και ευφυΐα. Σαν μια χρυσαυγή του Ιούλη ή ένα δειλινό του Αυγούστου. Ελπίζουμε, αναμένουμε, ευελπιστούμε. Αυτή η προσμονή μπορεί να είναι υποκειμενική. Από την άλλη εύχομαι και άλλοι να επιζητούν το κάτι καινούριο από όσα μπορεί να δώσει ένα παιδί που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Είναι αυτή η αόρατη δύναμη που εξωθεί τον κόσμο στο γήπεδο.

Παίκτες όπως ο Σάλαϊ που ακούσαμε και διαβάσαμε τόσα και τόσα, ακόμη και ο Ζαχίντ που είναι στα 23 του, αλλά όπως έχει γραφτεί παίκτες με πολλές περγαμηνές. Ο Άλαν της… Λίβερπουλ και τώρα στον Απόλλωνα επίσης μας δημιουργεί υποσχέσεις, λόγω και των καλών συστάσεων του σπουδαίου Γερμανού προπονητή Γιούργκεν Κλομπ. Παίκτης της εθνικής Βραζιλίας κάτω των 20 είναι, κάτι θα έχει να μας δώσει να το ευχαριστηθούμε. Δεν είναι μόνο αυτοί, υπάρχει και ο Κατελάρης. Με τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην Εθνική Κύπρου. Όπως ευχαριστηθήκαμε πέρσι το Νικόλα Ιωάννου, ευελπιστούμε να μας… δικαιώσει και αυτός. Προσθέτω και τον Χέφελ της ΑΕΚ. Ήρθε πέρσι, αλλά φέτος που έχει προσαρμοστεί καλύτερα είναι σε θέση να λάμψει.

Είμαι βέβαιος δεν είναι οι μοναδικοί. Επενδύω άλλωστε σε αυτούς τους άγνωστους. Κυρίως στους Κύπριους. Παιδιά που μόλις έγιναν άντρες,  έχουν όνειρα να εξελιχθούν και με τις εμφανίσεις τους να βελτιώσουν το  πρωτάθλημά μας. Ανήκουν σε ομάδες που δεν έχουν μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ. Από την άλλη, και στις ομάδες που αξιωματικά λόγω κόσμου και επιτυχιών έχουν μεγαλύτερο μερίδιο προβολής από τον Τύπο, τυγχάνει κάποιοι για διάφορους λόγους να μη φαίνεται η προοπτική τους κι όμως πιθανό να έχουν να δώσουν κάτι το καινούριο. Ίσως συνδυάσουν την εκπληκτική τακτικά μίξη της αυστηρότητας με τη φαντασία που διαθέτει κάθε ποδοσφαιρική διάνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ