aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ προκατάληψη έδιωξε τον κόσμο, όχι η κάρτα

Η προκατάληψη έδιωξε τον κόσμο, όχι η κάρτα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Ότι η κάρτα οπαδού έδιωξε κόσμο από τα γήπεδα είναι το μεγαλύτερο παραμύθι που παπαγαλίζουν οι πλείστοι ειδήμονες και λοιποί. Η κάρτα οπαδού προς το παρόν αποτρέπει τη συντριπτική πλειονότητα των οργανωμένων από του να πάει στα γήπεδα και μια μικρή μειονότητα από τους υπόλοιπους που έψαχναν αφορμή για να μείνουν στο σπίτι τους.

Ακόμη και οι οργανωμένοι δεν είναι για τους ίδιους λόγους που απέχουν. Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν για λόγους ιδεολογικούς, δηλαδή σε ένα γενικευμένο πλαίσιο, θα έλεγα, επειδή μας φέρνει πιο κοντά σε δικτατορικά καθεστώτα όπου η εξουσία θέλει να ελέγχει με κάθε τρόπο τους αντιδρώντες πολίτες της και να παίρνει τα μέτρα της, όμως υπάρχει και μερίδα οπαδών που θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να «δραπετεύει» χωρίς κόστος σε περίπτωση βίας ή παρανομίας.

Και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη βαραίνει τα σωματεία που φτάσαμε ώς εδώ. Διότι κανένα δεν επεδίωξε να την αναλάβει και να προχωρήσει με τις ίδιες διαδικασίες που υπάρχουν στο εξωτερικό, δηλαδή να τηρούν τα ίδια το μητρώο οπαδών και παράλληλα όταν πρέπει να συνεργάζεται με την Αστυνομία. Για ποιο λόγο; Όλοι τον γνωρίζουμε.

Γιατί είναι παραμύθι ότι η κάρτα έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδα; Γιατί η συντριπτική πλειονότητα απέχει για άλλους λόγους. Ο κυριότερος έχει να κάνει με την προκατάληψη. Η προκατάληψη δεν είναι κάτι αόριστο. Είναι απτό, ολοφάνερο πως πηγάζει από τα όσα βλέπει, διαβάζει και καμιά φορά αισθάνεται πως το παιχνίδι δεν είναι 50%-50%.

Εκεί που λες ότι είναι μυθοπλασία, σου αποστέλλεται φάκελος για χειραγωγημένο παιχνίδι. Εκεί που λες ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας, θα βρεθεί κάποιος σε ιδιωτική συζήτηση να μαρτυρήσει ότι ήταν παρών την ώρα που δίνονταν τα λεφτά, εκεί που λες αποκλείεται, βγαίνει ένας παράγοντας και κατηγορεί έναν άλλο δημόσια ότι με άνομους τρόπους ασκεί ελεγχόμενη πίεση προς τους διαιτητές. Όσο καλοπροαίρετος και να είσαι, να πιστώνεις τους πάντες πως τίποτα δεν ισχύει, πάντα θα υπάρχει εκείνη η στιγμή που θα θέλεις να αποφύγεις όλους όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Γιατί; Δικαιώνονται! Είναι εκείνη η στιγμή που θα διαβάσεις ότι ο Νικόλας Χατζηγιάννης, αξιωματούχος της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, παρενόχλησε διαιτητή. Και αρχίζεις μετά να αναθεματίζεις. Αν ο Νικόλας Χατζηγιάννης είχε την επιρροή να επηρεάζει ποδοσφαιρικούς αγώνες, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει ένας παράγοντας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει.

Κάτσε τώρα να πείσεις τον οπαδό πως όλα είναι μυθεύματα. Αν μπορεί ο Χατζηγιάννης, μπορεί ο καθένας. Σε αυτή την κοινωνία, που απουσιάζουν οι αξίες και πρώτο μέλημα είναι οι κουμπαριές και τα προσωπικά συμφέροντα, χρειάζεται όχι απλώς προσπάθεια αλλά τιμή, ήθος και αρετή. Παράλληλα για να προοδεύσουμε ως κοινωνία, ως αθλητισμός και ως ποδόσφαιρο ειδικότερα επιβάλλεται τιμωρία στους ψυχροαίματους συμφεροντολόγους. Μόνο έτσι επέρχεται η κάθαρση και γεμίζουν τα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ