aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ πράσινη τσόχα της Ευρώπης για ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και Ομόνοια

Η πράσινη τσόχα της Ευρώπης για ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και Ομόνοια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είδατε που αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! Μετά τον Λάγο ήταν η σειρά του Ντε Καμάργκο, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Ο Βραζιλιάνος (με βελγικό διαβατήριο) επιθετικός σίγουρα δεν είναι στο «pick» της καριέρας του, γιατί αν ήταν πολύ απλά δεν γύριζε ούτε το κεφάλι του προς την κουκίδα μας και τον ΑΠΟΕΛ.

Είναι, όμως, ένα όνομα ελκυστικό και για τους οπαδούς, αλλά και για τον προπονητή των γαλαζοκίτρινων. Εν πάση περιπτώσει, ο 33χρονος επιθετικός ανέβασε την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στον ΑΠΟΕΛ, ενόψει της συνέχειας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που μπήκαμε σε ευρωπαϊκή τροχιά, λογικό είναι όλα τα φώτα και το ενδιαφέρον να είναι στραμμένα στις προσπάθειες των ευρωπαίων μας. Ο Ντε Καμάργκο ήρθε να επιβεβαιώσει την κινητικότητα, αλλά και την αποφασιστικότητα των παραγόντων του ΑΠΟΕΛ στο μετεγγραφικό μέτωπο, στην προσπάθεια για μια νέα υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και για τους λοιπούς εκπρόσωπούς μας στην Ευρώπη (Απόλλων, Ομόνοια, ΑΕΚ) η ευκαιρία που τους δίνεται για να ισοζυγίσουν ή και να ρεφάρουν με τον προϋπολογισμό (το δεύτερο ισχύει πιο πολύ για τους γαλαζοκίτρινους) είναι τεράστια. Όπως κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί, οι ομάδες μας μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο για συμμετοχή σε κάποιον όμιλο, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να επενδύουν πάνω σ’ αυτή την προοπτική. Η κάθε επένδυση, ωστόσο, έχει και το ανάλογο ρίσκο, γι’ αυτό και η προσπάθεια στρέφεται στο να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης σε κάποιον όμιλο, αφού σε διαφορετική περίπτωση το σενάριο αλλάζει.

Σύμφωνα με τις κινήσεις που έχουν κάνει οι τέσσερις ευρωπαίοι μας ώς τώρα, η απλή λογική λέει πως όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έκαναν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο μιαν υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό τους. Αν τα καταφέρουν δεν θα έχουν λόγο να ανησυχούν, αν όχι τότε τα πράγματα θα γίνουν από λίγο έως πολύ ζόρικα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η προοπτική για να τα καταφέρουν και οι τέσσερις υπάρχει, το μόνο που θα χρειαστούν είναι λίγη τύχη στη σημερινή κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ και του 3ου γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ. Βατοί αντίπαλοι υπάρχουν, όπως βέβαια υπάρχουν και τα ψηλά εμπόδια για τις ομάδες μας.

Αν λοιπόν τα μπαλάκια στη Νιόν κάνουν το χατίρι στους εκπρόσωπους μας, τότε το όνειρο θα μείνει ζωντανό. Εννοείται, βέβαια, με την προϋπόθεση πως θα περάσουν από τον 2ο προκριματικό ο ΑΠΟΕΛ και οι ΑΕΚ, Ομόνοια από τον 2ο γύρο στο Γιουρόπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ