aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ παράδοση, τα ζόρια και τα χαμόγελα

Η παράδοση, τα ζόρια και τα χαμόγελα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μία από τις πλέον δύσκολες έδρες είναι για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια το Τσίρειο. Πέρσι κατάφερε να κερδίσει μετά από αρκετά χρόνια την ΑΕΛ και θέλει να δώσει συνέχεια με δεύτερο σερί τρίποντο κάτι που έχει να πετύχει πάρα πολλά χρόνια.

Η ψυχολογία είναι σε καλά επίπεδα, επιστρέφουν και κάποιοι από τους τραυματίες, ενώ θα είναι στη διάθεση του Ιδιάκεθ οι Τέτε και Κάσες που ήταν τιμωρημένοι με τον Εθνικό Άχνας. Οι επιλογές θα είναι αυξημένες και αυτό είναι κάτι που σκορπά χαμόγελα. Τι κάνει όμως η ΑΕΚ τα τελευταία εννέα χρόνια όταν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΛ; Ο απολογισμός της δεν είναι και τόσο καλός. Από τους 36 βαθμούς που διεκδίκησε πήρε μόλις 14, κάτι που σημαίνει ότι η συγκομιδή της δεν έχει θετικό πρόσημο. Σε 12 ματς η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε τρεις φορές, πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και τέσσερις φορές έχει επικρατήσει η ΑΕΛ.

Διαχρονικά γίνονται παιχνίδια αμφίρροπα και πολλές φορές και αρκετά δυνατά και αυτό είναι που δυσκολεύει την ΑΕΚ μιας και η ΑΕΛ είναι ομάδα που παίζει δυνατά, ενώ η ΑΕΚ προτιμά να βάζει την μπάλα κάτω και να έχει κυκλοφορία. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχει σκοράρει 15 φορές η ομάδα της Λεμεσού και 13 φορές η ΑΕΚ. Υπάρχει ισορροπία σε γενικές γραμμές, όμως αν υπολογίσουμε ότι η μία από τις τρεις νίκες της ΑΕΚ έγινε στο μακρινό 2010 και η άλλη πέρσι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το έργο της ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολο.

Ο Ιδιάκεθ έχει αρχίσει δουλειά μαζί με τους συνεργάτες του για να αναλύσουν και να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται καλύτερα τον αντίπαλο και από βδομάδας, όταν επιστρέψουν και οι διεθνείς, θα γίνει φροντιστήριο σε όλους. Από τους τραυματίες δεν αναμένεται να προλάβει ο Τολεμές, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αρκετές πιθανότητες να είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, κάτι που χαροποιεί και λύνει τα χέρια του Βάσκου τεχνικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ