aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΟΥΕΦΑ θα στείλει επιπρόσθετα στοιχεία για στημένους αγώνες!

Η ΟΥΕΦΑ θα στείλει επιπρόσθετα στοιχεία για στημένους αγώνες!

Επιπρόσθετα στοιχεία για στημένους αγώνες δεσμεύτηκε ν’ αποστείλει η ΟΥΕΦΑ στην Κυπριακή Αστυνομία. Μετά από πολύωρη σύσκεψη με ανακριτές στο Αρχηγείο Αστυνομίας, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που βρίσκονται στην Κύπρο ανέφεραν ότι υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για όλους τους αγώνες με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα κι εξέφρασαν την πρόθεση να τα αποστείλουν το συντομότερο της κυπριακές διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη στον «Φιλελεύθερο», ανακριτές από το ΤΑΕ, που διερευνούν τους έξι τελευταίους κόκκινους φακέλους που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ, ζήτησαν από το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που βρίσκεται στην Κύπρο, περισσότερα στοιχεία που να βοηθούν τις έρευνες και να τεκμηριώνουν τις υποθέσεις.

Οι εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδίας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν στοιχεία και δεσμεύτηκαν ότι αυτοί που ετοιμάζουν τις εκθέσεις, από τώρα και στο εξής,  θα διαβιβάζουν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις τους, αφού αυτά που διαβιβάζονται είναι ελλιπή. Η ΟΥΕΦΑ διαθέτει ειδικά προγράμματα, τα οποία αναλύουν ειδικοί ώστε να καταλήγουν στο συμπέρασμα αν ένα παιχνίδι είναι ύποπτο.

Σήμερα, αναμένεται ότι θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις όσον αφοράσ τη συνδρομή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προς τεκμηρίωση των στημένων παιχνιδιών, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν αποκλείεται, σε μια προσπάθεια να σταματήσει ο κατήφορος με τα στημένα, να αποφασιστεί όπως αυξηθούν οι πειθαρχικές ποινές σε περίπτωση ύποπτων αγώνων.

Αναλυτικά το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Φιλελεύθερου», Μιχάλη Χατζηβασίλη:

«Σημαντική αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή ημέρα όσον αφορά στις έρευνες για τους στημένους αγώνες, λόγω της σύσκεψης που θα γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους εμπειρογνώμονες της ΟΥΕΦΑ που βρίσκονται από χθες στην Κύπρο.

Οι δύο από τους τρεις ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, είχαν χθες πολύωρη συνάντηση με τους επικεφαλής των Τμημάτων Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων που διερευνούν τους έξι κόκκινους φακέλους. Όπως πληροφορείται ο «Φ», στη συνάντηση, που άρχισε στις 9:30 το πρωί και κράτησε ώς τη μία το μεσημέρι, ηγέρθησαν πολλά ζητήματα από τους ανακριτές, τα οποία αφορούν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων, αλλά και για το γεγονός ότι οι φάκελοι που αποστέλλονται είναι ημιτελείς. Οι δύο ειδικοί ανέφεραν ότι μπορεί να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα και θα αποστέλλονται περισσότερα στοιχεία με λεπτομέρειες.

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους δύο αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ και για τα σχεδιαγράμματα του στοιχήματος τα οποία θεωρούνται ως ύποπτες δραστηριότητες, ώστε να τα συνδέουν χρονικά με φάσεις στο γήπεδο, για να διαπιστώνεται αν κάποιος παίκτης έχει μειωμένη απόδοση.

Το τριμελές κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ αποτελείται από τον πρώην αξιωματικό της ιταλικής Αστυνομίας και νυν ανακριτή-ερευνητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στον τομέα των προσυνεννοημένων αγώνων Μασιμιλιάνο Μικένζι, έναν εκπρόσωπο της εταιρείας Sport Radar, η οποία έχει την ευθύνη της συγκέντρωσης των στοιχείων για την ετοιμασία των φακέλων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, και έναν επικεφαλής αξιωματούχο της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ