aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ μεγάλη αδικία, το παρελθόν και το… πόκερ

Η μεγάλη αδικία, το παρελθόν και το… πόκερ

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε το μεσημέρι στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα». Αναφέρθηκε στην υπόθεση με το διαιτητικό λάθος στο ματς της Δερύνειας με το Παραλίμνι, το τι έγινε σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, αλλά και στο μείζον θέμα με τις ασφαλίσεις των ποδοσφαιριστών.

Για το λάθος που έγινε στο παιχνίδι Δερύνεια-Παραλίμνι: «Πρέπει η ΚΟΠ να ελέγξει τους πειθαρχικούς κανονισμούς και αν η υπόθεση εμπίπτει σε λάθος του διαιτητή και όχι του ποδοσφαιριστή, να μην τιμωρηθεί ο Νικόλας Βλασόπουλος. Θα δει το θέμα το Αθλητικός Δικαστής και τότε αν και εφόσον δεν προκύπτει κάποια ευθύνη στον ποδοσφαιριστή, θα κάνει το αυτονόητο, δεν θα τον τιμωρήσει. Είναι άδικο να την πληρώσει ο παίχτης για ένα λάθος του διαιτητή».

Αν υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις: «Στο παρελθόν είχαμε κάποιες υποθέσεις. Του Κωνσταντίνου Σαμάρα σε ένα παιχνίδι του Ερμή, αφού από παραλείψη δεν γράφτηκε το όνομα του στο φύλλο αγώνος. Το είδε ο 4ος διαιτητής, ήταν ευθύνη και της ομάδας, αλλά τιμωρήθηκε με 4 ματς ο παίχτης. Δεν είναι ευθύνη του παίχτη να ελέγξει το φύλλο αγώνος. Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία υπάρχουν πρόνοιες. Οι τιμωρίες προς τους παίχτες όταν έχουν ευθύνη είναι πολύ βαριές».

Για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών: «Είναι φλέγον θέμα που μας ταλαιπωρεί 10 χρόνια. Πρέπει να πούμε πως από την 1/1/16 υπάρχει πρόνοια από την ΚΟΠ πως όλα τα φαρμακευτικά έξοδα επιβαρύνουν τα Σωματεία. Δεν υπάρχει όμως η νομοθεσία από την Πολιτεία που θα υποχρεώνει τα Σωματεία να έχουν ασφαλιστική κάλυψη στους ποδοσφαιριστές του Κάτι που θεωρώ ανεπίτρεπτο. Κάτι που δεν έκαναν οι ομάδες λόγω οικονομικού. Και έτσι παίζουν πόκερ. Είναι πολύ φτηνό να ασφαλίσεις τους παίχτες Κάναμε μία προσπάθεια μεγάλη και εξασφαλίσαμε μία καλή πρόταση για τα μικρά σωματεία που τους επιτρέπει να ασφαλιστούν για τους σοβαρούς τραυματισμούς. Με 50 ευρώ ο κάθε παίχτης θα έχουν ασφάλεια. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε εκτός από 1-2 Σωματεία. Όλα τα μικρά Σωματεία αγνοούν αυτή την ευκαιρία. Είναι ασέβεια αυτό, η δικαιολογία του οικονομικού δεν στέκει πλέον. Είναι γελοίο ποσό τα 50 ευρώ, αν θέλουν να παίζουν την καριέρα των παιχτών κορώνα γράμματα, εμείς δεν θα το δεχτούμε.  Στις μικρές κατηγορίες υπάρχει ένα χάος σε αυτό το θέμα. Ομάδα πέρσι είχε δύο τραυματισμούς, δεν ήταν ασφαλισμένοι και της στοίχισαν 15.000 ευρώ. Διερωτώμαι πως σκέφτονται κάποιοι, λυπάμαι που το λέω είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ