aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Λευκωσία την πλήγωσε πολύ

Η Λευκωσία την πλήγωσε πολύ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δύο φορές επισκέφτηκε το ΓΣΠ η ΑΕΚ δίχως να φύγει νικήτρια. Αν και τα προηγούμενα χρόνια έχει πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα στη Λευκωσία, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στο τρέχον πρωτάθλημα. Στις δυο επισκέψεις της μετρά μία ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ (1-1) και μία ήττα από την Ομόνοια (1-2).

Επίσης, αγωνίστηκε ακόμη μία φορά στη Λευκωσία, όταν αντιμετώπισε τη Δόξα στο Μακάρειο και δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις (1-1). Σε τρεις εξόδους της στην πρωτεύουσα λοιπόν, έχει κερδίσει μόλις δύο από τους εννέα βαθμούς που διεκδίκησε, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Αυτή η έξοδος που πλησιάζει απέναντι στην Ομόνοια, όμως, είναι και σημαντική. Το πρωτάθλημα βρίσκεται προς το τέλος του, αφού απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του, και η ομάδα της Λάρνακας απέχει έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και δύο από τον Απόλλωνα. Γι’ αυτό και δεν χωράνε πλέον άλλες απώλειες, για να παραμείνουν ζωντανές οι ελπίδες για διεκδίκηση κάτι καλύτερου από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, η νίκη απέναντι στο «τριφύλλι» είναι μονόδρομος μιας και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι πιθανό να θέσει οριστικά εκτός τίτλου τους κιτρινοπράσινους. Διότι όσο πλησιάζει το τέλος και δεν μπορεί να μειωθεί η διαφορά, τόσο θα απομακρύνεται το δικαίωμα στο όνειρο της ανατροπής των δεδομένων.

Το κλίμα σαφέστατα και είναι αρκετά καλό μετά τη νίκη απέναντι στην Ανόρθωση και την ελπίδα που ξεπρόβαλε μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ από τον Απόλλωνα. Τα πράγματα δεν εξαρτώνται βέβαια από την ΑΕΚ, καθώς ακόμη και με πέντε νίκες είναι πιθανό να μην μπορέσει να κόψει πρώτη το νήμα, όμως στόχος της είναι να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου μέχρι το τέλος.

Χθες οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις προπονήσεις, μετά το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο Βάσκος τεχνικός και οι συνεργάτες του άρχισαν την προετοιμασία για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τους πράσινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ