aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Κυβέρνηση άναψε «πράσινο» για μπάλα, δεύτερο «ημίχρονο» στο Προεδρικό

Η Κυβέρνηση άναψε «πράσινο» για μπάλα, δεύτερο «ημίχρονο» στο Προεδρικό

Το «πράσινο» φως για επανέναρξη των προπονήσεων στις 18 Μαΐου άναψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα της Τετάρτης.

Με γνώμονα τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τις δυο πρώτες φάσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, οι οποίες αρχίζουν στις 4 και 21 Μαΐου αντιστοίχως ο ΠτΔ ανακοίνωσε τις πρώτες δύο φάσεις αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Στο κεφάλαιο του αθλητισμού ανακοινώθηκε πως: «από τις 4 Μαΐου, επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών ή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από την 18η Μαΐου επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοιχτούς χώρους,  με βάση τα πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι και στις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών».

Διαβάστε επίσης: Στη δεύτερη φάση, 18 Μαΐου, η επιστροφή στις προπονήσεις

H Κυπριακή Κυβέρνηση δεν πήρε οποιαδήποτε απόφαση που να οδηγεί αναγκαστικά λόγω χρονοδιαγράμματος στην οριστική ακύρωση της σεζόν στο πρωτάθλημα, όπως συνέβη για παράδειγμα σε Ολλανδία και Γαλλία.

Πλέον, το επόμενο «επεισόδιο» για το μέλλον του πρωταθλήματος θα «παιχτεί» στο Προεδρικό την Πέμπτη στη συνάντηση που θα γίνει ανάμεσα στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ, την ΚΟΕ, την ΚΟΕΑΣ, την Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα και ακολούθως ο λόγος ανήκει στην ΚΟΠ και τα σωματεία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά οι δυο φάσεις της αποκλιμάκωσης των μέτρων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ