aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΗ «Κυρία» έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη!

Η «Κυρία» έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Με δεδομένο ότι διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της Ανόρθωσης από την περσινή περίοδο, η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των παικτών της χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική. Μόνο που στη σχετική κατάταξη, ανέβηκε ακόμη περισσότερο και στο ξεκίνημα της περιόδου 2020 – 21 είναι στην κορυφή όλης της Ευρώπης και τρίτη ανάμεσα σε 67 χώρες σε όλο τον πλανήτη! Πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη  που καταγράφεται στον άτλαντα του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών CIES, ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της «Κυρίας» ήταν τα 30,6 χρόνια και φέτος στους πρώτους έξι αγώνες της ανέβηκε στα 31,3 χρόνια!

Είναι πιο ψηλά από την τουρκική Σίβασπορ (31,1 χρόνια) και τη ρωσική Ταμπόφ (30,5) που ακολουθούν σε ότι αφορά στα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του CIES που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της ΦΙΦΑ και το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης, ανάμεσα σε 67 κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως, η Ανόρθωση έχει τον τρίτο πιο ψηλό μέσο όρο ηλικίας, πίσω από τη Μουσούκ Ρούνα του Ισημερινού με μέσο όρο  ηλικίας των παικτών της τα 31,6 χρόνια και της Γκουαιρένας της Παραγουάης με 31,5 χρόνια.

Όπως και στην περσινή έτσι και στη φετινή περίοδο, η δεύτερη πιο «γερασμένη ομάδα στην Κύπρο είναι η ΑΕΚ με 30,5 χρόνια μέσο όρο ηλικίας των παικτών που αγωνίστηκαν στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Ακολουθούν Παραλίμνι και Απόλλων με 29,5 χρόνια. Την πιο νεανική ομάδα στις ενδεκάδες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, έχει ο Ολυμπιακός Λευκωσίας με 25,7 χρόνια και ακολουθεί η Ομόνοια (27,1), προφανώς λόγω του ροτέισιον που ακολουθεί ο Χένινγκ Μπέργκ.

Η κατάταξη των κυπριακών ομάδων από τον πιο χαμηλό μέχρι τον πιο ψηλό μέσο όρο ηλικίας είναι η ακόλουθη:

Ολυμπιακός 25,7

Ομόνοια 27,1

Πάφος 27,3

ΑΠΟΕΛ  27,5

Ερμής 27,6

Νέα Σαλαμίνα 28

Εθνικός Άχνας 28,1

Δόξα 28,5

Καρμιώτιτισσα 28,5

ΑΕΛ 28,6

Απόλλων 29,5

Παραλίμνι 29,5

ΑΕΚ 30,5

Ανόρθωση 31,3

Τον χαμηλότερο μέσο όρο, μεταξύ ομάδων από χώρες στις κορυφαίες 20 θέσεις της κατάταξης συλλόγων της ΟΥΕΦΑ, μετρήθηκε για τη δανέζικη Νόρτζελαντ (22,7 έτη), μπροστά από την πορτογαλική Φαμαλικάο (23,1) και την ολλανδική Ντεν Χααγκ (23,4). Γενικά σε όλη την Ευρώπη, τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, παρουσιάζει η Μέτα, ομάδας της Λετονίας, με 20,7 χρόνια.

Η Μίλαν είναι η νεότερη ομάδα στο επίπεδο των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (24,5 χρόνια). Ο ιταλικός σύλλογος ξεπέρασε τρεις ομάδες της Γαλλίας (Μονακό / 24,7, Ρεμς / 24,8 και Σεντ Ετιέν / 24,8) και δύο γερμανικές (Στουτγάρδη / 24,9, Λειψία/25,1). Η Βαλένθια (25,2) είναι η νεότερη ομάδα στην ισπανική LaLiga, ενώ η Μπράιτον (25,3) βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ