aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ καρέκλα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες είναι πολύ ακριβή…

Η καρέκλα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες είναι πολύ ακριβή…

Στην Ελλάδα, στις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΕΠΟ), δεν ψηφίζουν τα σωματεία, αλλά οι ποδοσφαιρικές ενώσεις. Γι’ αυτό και οι αξιωματούχοι των ενώσεων έχουν δύναμη. Βέβαια, με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα γίνουν εκλογές, πότε θα γίνουν και ποιοι επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι. Γι’ αυτό και η ΦΙΦΑ όρισε μεσολαβητή τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, μπας κι επιλυθούν κάποια προβλήματα.

Η καρέκλα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες πρέπει να είναι βαριά. Και πολύ ακριβή… Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος για τις καρέκλες στα πιο ψηλά δώματα του ποδοσφαίρου, με την αποπομπή του Μπλάτερ και του Πλατινί.

Πίσω απ’ όλα βρίσκεται το άτιμο το χρήμα. Σκεφτείτε τι γίνεται πιο κάτω. Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κι όμως! Βγήκε χθες στο ραδιόφωνο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, ο κύριος Γιώργος Βούρβαχης και αποκάλυψε ότι ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ η συγκεκριμένη Ένωση εξαγοράστηκε με το ποσό των 784.000 ευρώ!

Πρέπει να κατάπιαν τα μικρόφωνα του ΣΠΟΡ FM ο Βασίλης Βέργης και ο Σάββας Λιβάνιος απ’ αυτά που άκουγαν: «Για τη δική μου Ένωση χρειάστηκαν 784.000 ευρώ. Κατά ομολογία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου που δεν ήταν υποψήφιος, επειδή δεν μπόρεσε τελικά. Του κυρίου Βαρουξάκη. Πρώτα αυτόν ρωτάνε. Μέσα σε σακ βουαγιάζ σε ένα φουαγιέ εδώ σε ξενοδοχείο της πόλης έδιναν τα λεφτά. Τις εκδηλώσεις διοργάνωνε ο γνωστός μουσικός, ο κύριος Κονταρός. Δεν ξέρω αν ήταν μπροστά ο κύριος Βαρουξάκης. Αλλά ήταν μπροστά ο κύριος Κονταρός και έβγαζε ζεστά χρήματα και πιστεύω ότι δεν ήταν δικά του λεφτά»!

Τι λες ρε μεγάλε; 784.000 ευρώ για την ΕΠΣ Χανίων! Και για το Λασίθι και το Ηράκλειο, πόσα; Πρέπει να έχουν τρελαθεί όλοι στη μητέρα πατρίδα και διερωτώμαι πώς τα καταφέρνει και τους βάζει σε τάξη ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Δεν βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο (αυτά στην Ελλάδα μπορεί να έχουν αλλάξει και να μην το ξέρει κανένας…), αλλά στις εκλογές της ΕΠΟ ψηφίζουν 55 ενώσεις.

Αν είναι… σωστός αυτός που εξαγοράζει ενώσεις, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Βούρβαχη, θα πρέπει κινηθεί αναλόγως. 55 ενώσεις επί 784.000 ευρώ μας κάνουν 43 εκατομμύρια και 120 χιλιάδες ευρώ! Για να καταλαβαινόμαστε, €43.120.000…

Για ποιο λόγο; Για να προσφέρουν εθελοντικά στο ποδόσφαιρο! Εθελοντές είναι οι περισσότεροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Το κέφι τους κάνουν, αγαπούν τόσο πολύ το άθλημα που δεν μπορούν να μείνουν δευτερόλεπτο μακριά του. Γι’ αυτό και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους… Ποιος Βούρβαχης και ποιος Κονταρός (αυτός παίζει καλό λαούτο και λένε ότι είναι κουμπάρος του Μαρινάκη); Πάνω απ’ όλα η μαγεία της προσφοράς!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ