aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ καλή μέρα της «Κυρίας» από την… πρωινή οβίδα φάνηκε (vid)

Η καλή μέρα της «Κυρίας» από την… πρωινή οβίδα φάνηκε (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η γκολάρα του Αρτυματά στο 8’ αποδείχτηκε αρκετή για να πάρει τη νίκη η Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με 1-0 και να επιστρέψει στις επιτυχίες σε ματς πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία με την Καρμιώτισσα (1-1). Έτσι, επωφελούμενη της προψεσινής ήττας του Απόλλωνα από την Καρμιώτισσα (1-2), έμεινε μόνη στην κορυφή και όχι μόνο έκοψε τον… βήχα της αντιπάλου της για μείωση στον έναν βαθμό, ξέφυγε και εφτά πόντους από αυτήν (έστω και με αγώνα περισσότερο).

Νίκη που βάσει της παρουσίας των δύο ομάδων ήρθε σε γενικές γραμμές ήρθε δίκαια για την πρωτοπόρο, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις.

Μπήκε η φουριόζα η «Μεγάλη Κυρία» και ανέλαβε τα ηνία από το πρώτο λεπτό. Ο Αρτυματάς προειδοποίησε με κεφαλιά στο δοκάρι στο 2’, αλλά τη δεύτερη φορά δεν λάθεψε. Στο 8ο λεπτό επωφελήθηκε κακού διωξίματος του Ναράνχο και με σουτ-κεραυνό εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τέουνκενς. Το σοκ μάλιστα ήταν διπλό για τους κιτρινοπράσινους, καθώς ένα λεπτό προηγουμένως ο Σπόλιαριτς μπήκε στη θέση του τραυματία Γκονσάλες, για τον οποίον εκφράζεται φόβος ότι θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερη η ομάδα της Αμμοχώστου, έχοντας πολύ δραστήριο τον Χριστοφή. Στο διάστημα που οι ποδοσφαιριστές του Καρίγιο προσπαθούσαν να ανέβουν για να ισοφαρίσουν, ο Κύπριος επιθετικός έβρισκε χώρο και έφευγε στην αντεπίθεση, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 14’ είχε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Τέουνκενς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Όσο για την ομάδα της Λάρνακας, καλύτερη στιγμή της στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Τρισκόφσκι στο 28’, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Μπήκε με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, κράτησε την μπάλα και τη γυρόφερνε έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης. Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και με την πάροδο περίπου 15 λεπτών, η ομάδα της Αμμοχώστου άρχισε να ισοζυγίζει. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο πάντως, ο ρυθμός ήταν πιο αργός και γενικά, δεν υπήρχαν μεγάλες συγκινήσεις μπροστά από τις εστίες. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε και η Ανόρθωση πήρε άλλη μία νίκη σε ντέρμπι, μετά από την προ τριών αγωνιστικών κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι, μία στο 80’ και μία στο 82’ για παρεμπόδιση αντιστοίχως του Σπιρόφσκι από τον Σελίν και του Τρουγιόλς από τον Αρτυματά. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ο Τιμόθεος Χριστοφή έκρινε ότι τα μαρκαρίσματα δεν ήταν ικανά να προκαλέσουν την πτώση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Tιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντελφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Χριστοφή (52’ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Μίχα (60’ Ελουντού), Μανιάς (75’ Καλτσάς).

ΑΕΚ (Ζοάν Καρίγιο): Τέουνκενς, Φερνάντεθ, Μ. Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς, Ιωάννου (Γκαρσία 75′), Σπιρόφσκι, Χέιτλι, Α. Γκονσάλες (Σπόλιαριτς 7′), Ναράνχο, Μακρής (Τολεμές 74′), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: Αρτυματάς 8′

Κίτρινες: Βργκοτς (3η), Μαργκάσα / Ιωάννου (3η), Χέιτλι, Μ. Γκονθάλεθ.

Αποβολές:

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

4ος: Ανδρέας Μ. Αργυρού

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ