aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ «καυτή πατάτα» στον Μάζιτς και στους «μικρούς» της διαιτησίας

Η «καυτή πατάτα» στον Μάζιτς και στους «μικρούς» της διαιτησίας

Οι ξένοι VARίστες έπιασαν δουλειά και σειρά πήραν οι «πιτσιρικάδες» της κυπριακής διαιτησίας. Και οι έξι διαιτητές στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος συγκαταλέγονται στο νέο αίμα! Όλα δείχνουν ότι η μαζική στήριξη στη νέα γενιά των Κύπριων διαιτητών είναι ειλημμένη απόφαση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτητών, Μίλορατ Μάζιτς, και τους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα, καταδεικνύεται ότι η «παλιά φρουρά», ακόμη και οι διεθνείς διαιτητές θα μπουν για κάποιο χρονικό διάστημα (μικρό ή μεγάλο) στο «περιθώριο» ή μακριά από το… γήπεδο, για να «φρεσκαριστούν».

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι προϊόν αντιδράσεων σωματείων και σίγουρα δεν είναι άσχετες με τον πολυσυζητημένο αγώνα Ομόνοια – Δόξα που διερευνάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού με ισχυρισμούς ότι ήταν «χειραγωγημένος».

Ούτε ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής δεν μπορούσε να προβλέψει ότι στην 4η αγωνιστική θα είχε τη δυνατότητα να υλοποιήσει αυτά που είχε εξαγγείλει λίγες μόνο ημέρες προηγουμένως για στήριξη των νέων διαιτητών. «Η νέα γενιά θέλει τη συμπαράστασή σας. Αν χαθεί και αυτή η νέα γενιά νομίζω το κυπριακό ποδόσφαιρο θα έχει πολλά προβλήματα. Η κυπριακή ομοσπονδία πρέπει να επενδύσει πολλά λεφτά στη διαιτησία», ήταν η σχετική τοποθέτηση του Μίλορατ Μάζιτς την περασμένη Τρίτη. Την Πέμπτη πήρε την απόφαση για ξένους διαιτητές στο VAR και την επομένη, έμπρακτα πλέον, προωθεί διαιτητές που θεωρούνται ταλαντούχοι και άφθαρτοι. Ταυτόχρονα στέλλονται ισχυρά μηνύματα σε διαιτητές που θεωρούνταν πρωτοκλασάτοι και αναντικατάστατοι. Είναι ενδεικτικό ότι δεν ορίστηκαν σε κανένα παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος οι Λούκας Σωτηρίου, Νικόλας Νεοκλέους, Γιώργος Νικολάου και Κωνσταντίνος Φελλάς. Ο Βασίλης Δημητρίου ορίστηκε βοηθός VAR και ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή ορίστηκε 4ος διαιτητής.

Ταυτόχρονα βέβαια, η «καυτή πατάτα» μεταφέρεται στον αρχιδιαιτητή και στους «μικρούς» της διαιτησίας, οι οποίοι μπορεί να έχουν συστάσεις εξαιρετικής προοπτικής, αλλά καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο. Κυριάκος Χριστοδούλου (ορίστηκε στο ντέρμπι ΑΕΛ – Απόλλων), Κωνσταντίνος Φωτίου, Δημήτρης Κουμή, Μάριος Χριστοφόρου, Δημήτρης Σολωμού και Ανδρέας Αργυρού (σφύριξε τη χθεσινή αναμέτρηση Δόξα – Εθνικός Άχνας) έχουν πολύ βαρύ φορτίο στην πλάτη κι ο Μάζιτς κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα κατά πόσο θα πετύχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ