aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ «γάτα» και το «ποντίκι»

Η «γάτα» και το «ποντίκι»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Γηπεδούχος η ΑΕΚ που έθεσε στόχο τον τίτλο, φιλοξενούμενος ο Ολυμπιακός που θεωρείται εκ των πραγμάτων ανάμεσα στους κύριους υποψηφίους για υποβιβασμό –αν όχι ο κύριος. Επομένως, οι ρόλοι που θα έχουν στο σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι στο «ΑΕΚ Αρένα» είναι δεδομένοι. Η μία θα είναι η «γάτα» και ο άλλος το «ποντίκι».

Η συγκυρία θέλει τους κιτρινοπράσινους να προέρχονται από τον αποκλεισμό τους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βικτόρια Πλσεν. Σήμερα θα ριχτούν στη μάχη του πρωταθλήματος για τη 2η αγωνιστική, αφού το ματς της πρεμιέρας με την Ομόνοια αναβλήθηκε, και θα επιδιώξουν να κάνουν ποδαρικό. Πέραν της προσπάθειας για το πρώτο τρίποντο, υπάρχει και η ανάγκη να ξεπεραστεί η απογοήτευση που προκάλεσε η ρεβάνς της περασμένης Πέμπτης.

Η προ τεσσάρων ημερών ευρωπαϊκή υποχρέωση και η δυναμικότητα του αντιπάλου επιτρέπλουν πάντως στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που δεν άσκησε το δικαίωμα της μετάθεσης του αγώνα η ΑΕΚ, καθώς στις τάξεις της πιστεύεται ότι υπάρχει το έμψυχο δυναμικό για να αντεπεξέλθει απέναντι στον σημερινό της αντίπαλο. Έτσι, πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην τσεχική ομάδα είναι υποψήφιοι για να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα, όπως οι Νέλσον Μάρκος, Βανσάν Λαμπάν, Μάριος Αντωνιάδης, Νάτσο Κάσες, Έκτορ Χέφελ και Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς.

Όσο για τον Ολυμπιακό, θα έχει σήμερα πολύ αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την πρώτη του υποχρέωση στον τρέχοντα «μαραθώνιο», κατά την οποίαν εξασφάλισε βαθμό κόντρα στη Δόξα (0-0). Ο Χρύσης Μιχαήλ εργάστηκε κατά την εβδομάδα που πέρασε σε πλάνο το οποίο θα έχει στόχο πρωτίστως να φράξει τους διαδρόμους προς την εστία του Ίσλι Χίντι.

Σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στους πράσινους της Κατωκοπιάς, ο Κύπριος προπονητής είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε μία αλλαγή. Ο Άγγελος Τσιακλής αποχώρησε τραυματίας στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής και δεν θα αγωνιστεί σήμερα. Ο Ευγένιος Αντωνίου είναι ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει, ενώ το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μετατεθεί δεξιά ο Ανδρέας Χριστοφίδης και να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας ο Άγγελος Πούγιουκκας.

Επίσης, είναι πιθανό να αγωνιστεί ο Μιγκελίτο στη θέση του Κυριάκου Πολυκάρπου, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός πλάνου είναι και ο Βαλάντης Καπαρτής, ο οποίος θα εκτίσει σήμερα την ποινή που του επιβλήθηκε την περασμένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ