aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ επιθετική υγεία της ΑΕΚ με αποδείξεις

Η επιθετική υγεία της ΑΕΚ με αποδείξεις

Από όποιον και να προέρχεται το γκολ έχει την ίδια αξία κάθε φορά. Είτε από επιθετικό είτε από μέσο είτε από αμυντικό είτε από αντίπαλο (αυτογκόλ). Εννοείται. Όταν όμως η γραμμή κρούσης έχει τη μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα, η ομάδα βγάζει περισσότερη ποδοσφαιρική υγεία. Απλώς, όταν έρχονται και από αλλού τα τέρματα, είναι ακόμα καλύτερα. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος λοιπόν για ικανοποίηση στις τάξεις της ΑΕΚ.

Οι Λαρνακείς διαθέτουν την καλύτερη επίθεση με 12 γκολ (μαζί με την ΑΕΛ που τους ισοφάρισε με τα δύο που πέτυχε κατά του Εθνικού στη χθεσινή δεύτερη μέρα της 7ης αγωνιστικής). Μόλις ένα από αυτά σημειώθηκε από μη επιθετικό και συγκεκριμένα από τον μέσο Άμπραχαμ Γκονσάλες.

«Υπερόπλο» στα χέρια του Νταβίδ Καταλά, ασφαλώς, αποτελεί ο Ιβάν Τρισκόσφκι των εφτά τερμάτων. Ο Σκοπιανός τα πάει περίφημα σε θέση δεύτερου φορ, έχοντας σκοράρει και στις έξι αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, δύο γκολ έχει ο εξτρέμ Άνταμ Γκιούρσκο, ένα ο επίσης ακραίος επιθετικός Χαβιέρ Εσπινόσα και άλλο ένα ο σέντερ φορ Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα στατιστικό με θετικό πρόσημο για τους Λαρνακείς: Η συντριπτική πλειονότητα των τερμάτων τους προέρχεται από δημιουργικό παιχνίδι. Μόλις δύο γκολ τους έχουν σημειωθεί με την μπάλα στατική και συγκεκριμένα με εκτελέσεις πέναλτι του «Τρίσκο». Κάτι που ασφαλώς αναδεικνύει την ποιότητα των παικτών και τη «χημεία» που υπάρχει μεταξύ τους, προϊόν προφανώς της δουλειάς που γίνεται.

Αναλυτικά τα τέρματα της ΑΕΚ

Όνομα Σουτ Κεφαλιά Πέναλτι Σύνολο
Τρισκόφσκι 3 2 2 7
Γκιούρσκο 2 2
Ντάρμπισαϊρ 1 1
Εσπινόσα 1 1
Γκονσάλες 1 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ