aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ «επανάσταση» των μικρών απέναντι στους μεγάλους με αριθμούς...

Η «επανάσταση» των μικρών απέναντι στους μεγάλους με αριθμούς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αν μη τι άλλο, η μείωση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία έφερε την προσδοκώμενη αύξηση του ανταγωνισμού (λιγότερα και πιο ισχυρά σύνολα), με μικρούς που δεν θα είναι τόσο μικροί όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων που άπτονται χειραγώγησης αγώνων, ο ποδοσφαιρικός… μαραθώνιος παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον τόσο για τους πάνω όσο και τους κάτω, μία μόλις αγωνιστική πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης.

Το σπουδαιότερο στην όλη ιστορία -διανύοντας ήδη τα 2/3 της διαδρομής- είναι πως οι μικροί ή, για να το διαχωρίσω καλύτερα, οι ομάδες που δεν βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, δηλαδή η Πάφος FC, η Νέα Σαλαμίνα, ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, το Παραλίμνι και η Δόξα (βαθμολογική κατάταξη αυτή τη στιγμή), αρκετές φορές… θριάμβευσαν επί των μεγάλων. Οι χθεσινές «σφαλιάρες» που έριξαν Εθνικός και Πάφος FC δεν αποτελούν πυροτέχνημα.

Ούτε 10 ούτε 15 ούτε 20, αλλά 26 συνολικά φορές έδειξαν τα δόντια στους μεγάλους (11 στον πρώτο γύρο, 15 στον δεύτερο). Τους κέρδισαν σε 14 παιχνίδια και σε 12 πήραν την ισοπαλία. Σούμα; 66 βαθμούς χαμένους μετρούν οι μεγάλοι, κάτι που προφανώς δεικνύει την «επανάσταση» των μικρών.

Τις μεγαλύτερες βαθμολογικές απώλειες κατέγραψε η ΑΕΛ. Έπεσαν έξω από το σακούλι της 17 βαθμοί (3 ήττες, 4 ισοπαλίες), γι’ αυτό άλλωστε είναι η μοναδική από τους «πάνω» που δεν έχει κλειδώσει θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 14 χαμένους βαθμούς (2 ήττες, 4 ισοπαλίες). Έπεται η Ομόνοια με 10 (2 ήττες, 2 ισοπαλίες), ο Απόλλων με 9 (3 ήττες), με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ να μετρούν από 8 (2 ήττες, 1 ισοπαλία).

Θέλετε και άλλα; Η τωρινή βαθμολογική κατάταξη των ομάδων από την 7η έως τη 12η θέση συνάδει ακριβώς με το πόσους βαθμούς μάζεψαν από τους μεγάλους! Η Πάφος FC άντλησε 13 βαθμούς, από 11 Νέα Σαλαμίνα και Ολυμπιακός, 10 πίστωσε στο ταμείο ο Εθνικός, 8 το Παραλίμνι και η ουραγός Δόξα 1.

Πάμε πιο κάτω: Την 21η αγωνιστική, που ολοκληρώθηκε χθες, είχαμε τις νίκες του Εθνικού και της Πάφος FC επί της Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ, αντιστοίχως, ενώ η ΑΕΛ και η ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στα ματς με Ολυμπιακό και Νέα Σαλαμίνα, αντιστοίχως. Τέσσερα από τα έξι παιχνίδια, δηλαδή, δεν κέρδισαν οι μεγάλοι, κάτι που είδαμε να συμβαίνει μόλις άλλη μία φορά. Συγκεκριμένα τη 19η αγωνιστική, όπου καταγράφηκαν εκ νέου τέσσερις εκπλήξεις. Επίσης, εάν εξαιρέσουμε την 3η, την 8η, την 11η, τη 17η και την 20η αγωνιστική, σε όλες τις υπόλοιπες παρατηρήθηκαν από ένας έως δύο «θρίαμβοι» των μικρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ