aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Ένωση πήρε τον αέρα της ΑΕΚ για τα καλά!

Η Ένωση πήρε τον αέρα της ΑΕΚ για τα καλά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ, εκτέλεσε φανταστικά το δεύτερο και έχασε ένα… άχαστο, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου πήρε σπουδαίο διπλό εις βάρος της ΑΕΚ. Τη νίκησε 2-1 στην Αρένα και έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα απέναντί της. Πέτυχε τρίτη σερί νίκη εις βάρος της, ενώ συνολικά είναι για τέσσερα ματς αήττητη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το σημαντικό βεβαίως είναι ότι είναι αήττητη για τρία σερί ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα δύο με τρίποντα και ξέφυγε από τον πυθμένα με 15 βαθμούς, προσπερνώντας τον Εθνικό. Αντιθέτως, η ομάδα της Λάρνακας ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς και βρίσκεται δέκα βαθμούς από την κορυφή, ενώ έχασε έδαφος και στην κούρσα για τις θέσεις του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο 5’ με γκολ του Μπάλαζιτς, ο οποίος σούταρε από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου. Το γκολ επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Αυγουστή, οι οποίοι χρειάστηκαν περίπου ένα δεκάλεπτο για να συνέλθουν από την ψυχρολουσία.

Ωστόσο, παρά το ότι άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να επισκέπτονται πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή, αδυνατούσαν να βρουν ξεκάθαρες ευκαιρίες. Εξαίρεση δύο καλές στιγμές, η πρώτη στο 22’ με σουτ του Γκονθάλεθ που υποχρέωσε τον Γκατσέφσκι σε δύσκολη απόκρουση και η δεύτερη στο 43’, όταν ο Σπόλιαριτς πλάσαρε φαλτσαριστά από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η επίμαχη φάση
Το ημίχρονο έκλεισε με επίμαχη φάση στο 45’+1. Ο Μαρτίνεθ τράβηξε από το σορτσάκι τον Γκένινγκ, ο Κυριάκος Χριστοδούλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και λίγο αργότερα χρειάστηκε η άποψη του VAR. Ο Γιάννης Αναστασίου μέσα από βαν, αφού εξέτασε τη φάση ενημέρωσε τον διαιτητή πως δεν υπήρχε παράβαση. Κάτι που προκάλεσε δικαιολογημένα την αντίδραση των βυσσινί.

Ισοφάριση και απάντηση αμέσως
Στο 54’ ο Αυγουστή αποφάσισε να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή, βάζοντας στο ματς τους Χάουγκεν και Μακρή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μακρής χρίστηκε σκόρερ και έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους ακόμα και για ανατροπή.

Δεν πανηγύρισαν για πολύ οι κιτρινοπράσινοι, όμως, αφού στο 62’ ήρθε η απάντηση από τους βυσσινί. Ο Θεοδώρου, ο οποίος βρίσκεται ξανά σε «υψηλές πτήσεις» το τελευταία διάστημα, με γκολάρα εκτός περιοχής έδωσε νέο προβάδισμα στους βυσσινί, που κράτησε έως το σφύριγμα της λήξης.

Αν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι αξιοσημείωτο για τη συνέχεια του παιχνιδιού, ήταν οι καλές απουκρούσεις του Γκατσέφσκι, οποίος επίσης ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας των φιλοξενουμένων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, όμως, την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Θεοδώρου. Ο πρωταγωνιστής του ματς πέρασε ακόμα και τον Τέουνκενς, αλλά αστόχησε προ κενής εστίας πλάγια θέση με το αριστερό.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Τέουνκενς, Θάντι, Φερνάντεθ, Γκονζάλεθ, Μαρτίνεθ (71′ Κωνσταντίνου), Σούτερντεν, Χέιτλι, Σπόλιαριτς (54′ Χάουγκεν), Γκαρσία (54′ Μακρής), Ναράνχο, Τολεμές.

ΕΝΠ (Κάρλος Αλός Φερέρ): Γκατσέφσκι, Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα,  Κοτσώνης (71′ Μουλαζίμης), Πανός (46′ Κοσμάς), Φελίπε, Λουσέρο, Ντένινγκ, Θεοδώρου (90’+2 Ουντόζι), Μαρκόφσκι (65′ Μαϊσουράντζε).

Σκόρερ: Μακρής 59′ / Μπάλαζιτς 5′, Θεοδώρου 61′

Κίτρινες: Σπόλιαριτς, Ναράνχο (3η), Τολεμές / Λουσέρο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «AEK Aρένα»

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος

Α’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Αναστασίου Ιωάννης.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

5′ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Θεοδώρου εκτέλεσε φάουλ και ο Μπάλαζιτς με σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

10′ Επηρεασμένη η ΑΕΚ από το γκολ που δέχτηκε, δεν δείχνει σημάδια αντίδρασης για την ώρα…

12′ Άστοχη κεφαλιά του Τολεμές μετά από εκτέλεση κόρνερ.

15′ Εκτέλεση φάουλ του Σούτερντεν, κόντρες στη μικρή περιοχή και τελικά έδιωξαν οι αμυντικοί.

21′ Κακό σουτ του Σούτερντεν, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

22′ Πρώτο σουτ της ΑΕΚ στον στόχο από τον Γκονθάλεθ, υποχρέωσε τον Γκατσέφσκι σε σπουδαία απόκρουση.

43′ Ο Σπόλιαριτς πλάσαρε από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

45’+1 Αντεπίθεση και κακό σουτ του Τολεμές. Προηγήθηκε τράβηγμα στην περιοχή της ΑΕΚ και εξετάζεται το VAR για πέναλτι. Ο VAR αποφασισε πως δεν υπήρχε πέναλτι. Ο Μαρτίνεθ τράβηξε το σορτσάκι του Ντένινγκ, αλλά δεν καταλογίστηκε παράβαση!

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Επανέναρξη παιχνιδιού.

52′ Απόκρουση του Γκατσέφσκι σε σουτ του Ναράνχο, ο Τολεμές μπήκε στη φάση και προσπάθησε να σουράρει από πλάγια θέση, αλλά πρόλαβαν οι Μπάλαζιτς και Μπαρμπόσα να τον κλείσουν.

59′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Τολεμές έδωσε πολύ καλή πάσα στον Φερνάντεθ, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Μακρής με πλασέ στη γωνία έφερε το ματς στα ίσα.

62′ ΓΚΟΛ 1-2! Γκολ-φωτοβολίδα από τον Θεοδώρου, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

66′ Δυνατό σουτ του Σούτερντεν εντός περιοχής, απέκρουσε σταθερά ο Γκατσέφσκι.

69′ Νέο στοπ του Γκατσέφσκι, αυτή τη φορά στον Μακρή, ο οποίος με διπλή προσπάθεια από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

69′ Δοκάρι για την ΑΕΚ μετά από κεφαλιά του Τολεμές. Η μπάλα φάνηκε ότι θα έβγαινε άουτ, αλλά στο κατέβασμά της χτύπησε στη συμβολή των δοκών.

81′ Ο Κωνσταντίνου έπιασε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, ωστόσο δεν ανησύχησε ο Γκατσέφσκι.

88′ Πολύ καλό σουτ του Μακρή από πλάγια θέση, εξίσου καλή απόκρουση του Γκατσέφσκι.

90’+1 H ευκαιρία του αγώνα με τον Θεοδώρου, αφού απέφυγε τον Τέουνκενς και έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση.

90’+2 Μακρινό σουτ του Ναράνχο από μακριά.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ