aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ εκτίμηση Μιχαηλίδη για επιστροφή στις προπονήσεις

Η εκτίμηση Μιχαηλίδη για επιστροφή στις προπονήσεις

Εκ των ων ουκ άνευ χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΚΟΑ την αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι το τέλος Απριλίου μετά την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Ήταν αναμενόμενη η επέκταση των μέτρων, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του μήνα. Μακάρι, όλα να πάνε καλά. Αυτή ήταν η εντολή που είχαμε. Το επεκτείναμε, για να μην υπάρχουν απορίες», ανέφερε στον Super Sport FM (104,0) o Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία καταγγελία στον Οργανισμός για παραβίαση των μέτρων.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ εκφράζοντας προσωπική εκτίμηση ανέφερε ότι τέλος Μαΐου είναι πιθανό να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις με μέτρα ασφαλείας και αρχές Ιουνίου οι ομάδες να μπουν σε πιο προοδευτικό επίπεδο προπόνησης.

«Για τον αθλητισμό και ειδικά για τους αθλητές που είναι μόνοι τους, είναι κάπως πιο εύκολο το σκηνικό. Όταν υπάρξουν χαλαρώσεις, μπορεί να το βολέψουν. Μόνο, όμως, όταν υπάρξει χαλάρωση. Για τα ομαδικά αθλήματα, είδαμε στη Γερμανία, βλέπουμε ότι λένε για επαναρχίσουν στις 15 Μαΐου και κεκλεισμένων των θυρών. Μακάρι να τα καταφέρουν. Για την Κύπρο, ίσως επιστρέψουμε τέλη Μαΐου στις προπονήσεις με μέτρα ασφαλείας και αρχές Ιουνίου να μπούμε σε πιο προοδευτικό επίπεδο προπόνησης. Μακάρι. Προέχει, όμως η υγεία,. Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλη παράμετρο. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα», είπε και συνέστησε υπομονή.

«H UEFA προχώρησε σε αναβολή του Euro. Μετά ήρθε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και όλων των  παγκόσμιων αναμετρήσεων του κλασσικού αθλητισμού. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Έχουμε πειθαρχήσει και έχουμε νικήσει το φόβο και την ανυπομονησία. Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά μέχρι εκεί», σημείωσε, ενώ ανέφερε πως ο ΚΟΑ πήρε επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να δουλέψει μοντέλο εξοικονόμησης χρημάτων.

«Το 97% των εσόδων είναι από κρατική χορηγία. Εξαρτόμαστε από τη χορηγία του κράτους. Ήδη, έχουμε πάρει επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας για να δουλέψουμε σε μοντέλο εξοικονομήσεων. Θα είναι μια δύσκολη οικονομική περίοδος. Δεν θα είναι η ίδια κατάσταση με το 2013, γιατί τότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Υπήρχε ένα μαξιλάρι που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Τότε δεν μπορούσαμε να δανειστούμε από κανένα. Αν πρυτανεύσει η λογική, τότε θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε πιο εύκολα. Θα πρέπει να κάνουμε αποκοπές για να λειτουργήσουμε καλύτερα. Μιλάμε με το υπουργείο για να έχουμε μια πιο σωστή εικόνα».

Για το γήπεδο της Λεμεσού και τα έργα που έχουν σταματήσει: «Έχει σταματήσει το εργοτάξιο εντελώς. Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση στο Υπουργείο Μεταφορών, να αποφασίσει ποια έργα θα σταματήσουν και αν υπάρχουν κάποιας δημοσίας ωφελείας, να συνεχίσουν. Ο Υπουργός Μεταφορών αποφάσισε ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτό το έργο. Ελπίζω να μην έχουμε μεγάλη καθυστέρηση. Κάποιους μήνες, σίγουρα. Κάναμε μια τηλεδιάσκεψη και έχουμε περάσει από κόσκινο όλα τα έργα για να δούμε πως προχωρούμε γιατί κάποια έργα θα περάσουν για παρακάτω. Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα σημειωτόν για να ξεπεράσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ