aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ απουσία του Υπ. Οικονομικών, πρόταση για στήριξη και η συνάντηση με Νικολάου

Η απουσία του Υπ. Οικονομικών, πρόταση για στήριξη και η συνάντηση με Νικολάου

Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο είναι σε εξέλιξη χωρίς την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη ο οποίος ορίστηκε ως ο επικεφαλής της διυπουργικής επιτροπής που χειρίζεται τα θέματα επανόδου στην κανονικότητα και αναμενόταν για να συζητήσει λεπτομερώς τα αιτήματα των ομάδων για οικονομική στήριξη. Αιτία ο φόρτος εργασίας που έχει ο Υπουργός Οικονομικών του οποίου οι υποχρεώσεις του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην Οικονομία του τόπου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι συμμετέχει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης, οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών σωματείων ΑΠΟΕΛ (Πρόδρομος Πετρίδης), Ανόρθωσης (Ευγένιος Χαμπουλλάς), Απόλλωνα (Νίκος Κίρζης), ΑΕΚ (Άντρος Καραπατάκης), ΑΕΛ (Ανδρέας Σοφοκλέους), Εθνικού Άχνας (Κίκης Φιλίππου) και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας (Δημήτρης Γρηγόρη).

Παρόντες επίσης είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Άντρος Κουλουμπρής και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης.

Από εκεί και πέρα, να υπενθυμίζουμε επίσης ότι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο Προεδρικό και για το οποίο θα παραθέσει την άποψή του ο Υπουργός Υγείας (θα το έκανε κι ο Υπ. Οικονομικών αν ήταν παρών) είναι και τα τεστ κορωνοϊού. Τα σωματεία και η ΚΟΠ θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να επωμιστεί το κόστος αυτών των τεστ, ή τουλάχιστον να βοηθήσει οικονομικά για να γίνονται τακτικά τεστ με βάση το πρωτόκολλο και το διάταγμα.

Ταυτόχρονα τα σωματεία αναμένεται να ζητήσουν οικονομική στήριξη απ’ την κυβέρνηση. Ένα από τα αιτήματα της ΚΟΠ θα είναι η αύξηση του ποσοστού που λαμβάνουν τα σωματεία ετησίως από το στοίχημα, κατά 1.5%. Ένα σημαντικό ποσό το οποίο δεν μπαίνει στο ταμείο των ομάδων βάσει νομοθεσίας, αλλά πάει απευθείας στην εξόφληση Κρατικών Οφειλών (ΦΠΑ και Κοινωνικές Ασφαλίσεις) που αποτελούν και έναν σημαντικό οικονομικό σκόπελο τον οποίον διαχρονικά καλούνται να ξεπερνούν οι ομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ Νικ Νικολάου (δεξιά στη φωτό) και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Πετρίδης είχαν συνάντηση πρόσφατα και συζήτησαν την εισήγηση των σωματείων για αύξηση του ποσοστού κέρδους επί του πιο πάνω ζητήματος με το στοίχημα.

Παράλληλα με το οικονομικό, ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο (ίσως και το πιο σημαντικό) είναι και το τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε μια ομάδα. Συγκεκριμένα στο πρωτόκολλο αναφέρεται ότι ο παίκτης ή ο υπάλληλος της ομάδας θα μπαίνει σε απομόνωση, ενώ ο αγώνας τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε τεστ. Όσοι έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας, κάτι το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή καθώς παραβαίνει τα σχετικά διατάγματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ