aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΗ απόλυτη ξεφτίλα: «300-500 και αν σ’ αρέσει. Αν όχι, βρες άλλη ομάδα…»

Η απόλυτη ξεφτίλα: «300-500 και αν σ’ αρέσει. Αν όχι, βρες άλλη ομάδα…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ομάδες Α’ Κατηγορίας εξευτελίζουν επαγγελματίες Κύπριους ποδοσφαιριστές προσφέροντάς τους 300 και 500 ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε… Και την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι ξένοι οι οποίοι θα καταγράψουν ελάχιστες συμμετοχές μέχρι τον Μάιο, αμείβονται με διπλάσια και τριπλάσια χρήματα, χώρια τα έξοδα για αυτοκίνητο ώστε να διακινούνται στην Κύπρο και σπίτι για διαμονή.

Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες ποδοσφαιριστών (όχι δημόσιες), θα σταθούμε σε τρεις περιπτώσεις. Νεοφώτιστη ομάδα το καλοκαίρι δοκίμαζε για ένα σχεδόν μήνα, ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρυσι ανήκε σε σύλλογο της ίδιας πόλης η οποία επίσης αγωνιζόταν στην Α’ Κατηγορία.

Αν και πέρυσι κατέγραψε λίγες συμμετοχές, του υποσχεθήκαν πως αν αποκτηθεί θα υπολογίζεται σε μεγάλο βαθμό, επειδή τα πήγε άριστα στα δοκιμαστικά. Όταν κλήθηκε, όμως, να υπογράψει του πρόσφεραν 300 ευρώ (!) ανοίγοντάς του παράλληλα την πόρτα για να ψάξει αλλού για ποδοσφαιρική στέγη. Τελικά κατέληξε σε ομάδα Β’ Κατηγορίας με 500 ευρώ μηνιαίως.

Δύο άλλοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, πέρυσι είχαν σημαντική συμβολή στην επίτευξη της ανόδου άλλης νεοφώτιστης ομάδας στην Α’ Κατηγορία. Αμείβονταν με 500 ευρώ ο ένας και 1.000 ο άλλος (με προοπτική αύξησης σε τυχόν ανανέωση ως μπόνους ανόδου). Τον πρώτο ούτε καν του είπαν «να πας στο καλό δεν σε θέλουμε» και κατέληξε κι αυτός σε ομάδα Β’ Κατηγορίας της πόλης του με τα ίδια λεφτά. Τον άλλο τον κάλεσαν και του είπαν πως για να ανανεώσει πρέπει να δοκιμαστεί (!).

Aφού ένιωσε ξεφτιλισμένος τους απάντησε «όχι, δεν θα πάρω», δεν αποδέχθηκε και αποχώρησε. Έτσι, ευτυχώς γι’ αυτόν βρήκε ομάδα στη Β’ Κατηγορία την υστάτη με λίγα λεφτά μεν, αλλά με τυπική πληρωμή και καλούς όρους συμβολαίου.

Ονόματα δεν θα αναφέρουμε διότι θα μας απειλήσουν με συκοφαντική δυσφήμηση και θα διερωτηθούν πως τα γνωρίζουμε αυτά από τη στιγμή που δεν ήμασταν παρών στις επαφές για να ξέρουμε λεπτομέρειες. Η γνωστή καραμέλα δηλαδή.

Τέτοιες απειλές είχαμε και από άλλη ομάδα στο παρελθόν, η οποία πλέον δεν υπάρχει. Αγαπητοί κύριοι, ούτε πρώτη φορά το κάνετε αυτό, ούτε αυτοί είναι οι μοναδικοί Κύπριοι οι οποίοι έπεσαν θύματα ξεφτίλας. Είστε γνωστοί στην πιάτσα εδώ και χρόνια για τέτοιου είδους θέματα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ